NBANoLimits

Toronto šampion!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.06.2019 00:00
Toronto šampion!
Toronto šampion!

Toronto Reptorsi su nakon fenomenalne utakmice savladali Golden Stejt Voriorse i prvi put u istoriji tima okitili se titulom šampiona lige!

 

Toronto je slavio u poslednjem meču u Orakl Areni, 110-114. U utakmici koja je zadovoljila sve kriterijume finala, od starta pa do samog finiša.

Prava utakmica finala u kojoj su i jedni i drugi davali sve od sebe, grebali i grizli do samog kraja. Reptorsi su rano poveli sa 9 poena razlike, a od tog momenta do kraja utakmice ni jedan tim nije vodio sa više od 6 poena prednosti.

Veliki heroj Kanade u poslednjoj četvrtini bio je Fred VanVlit koji je postigao 22 poena, od čega 3 velike trojke u poslednjoj četvrtini:

“On je igrač. Pogodio je neke velike šuteve. Ne samo pod najvećim pritiskom, pogodio je veliki broj onih ubitačnih i nikada nije paničio sa loptom u rukama. Čak i večeras je pogodio tri trojke da održi momentum na njijhvoj strani. Tako da je video puno različitih defanzivnih igrača, ali nije ga to omelo” odao je Stef Kari priznanje omalenom plejmejkeru.

Čak četiri igrača gostiju postiglo je preko 20 poena. Pored Vanvlita, Lauri je dodao 26 uz 10 asistencija i 7 skokova. Paskal Sijakam je upisao 26 poena i 10 skokova, a novi stari MVP finala, Kavaj Lenard, 22.

Mrlju na poslednji meč u sezoni bacila je još jedna teška povreda jednog igrača Golden Stejt Voriorsa. Klej Tompson pokidao je prednje ukrštene ligamente. Hteo je fenomenalni Klej da se vrati na parket, da nastavi, ali jednostavno nije bilo realno.

Nesrećni Klej je bio najefikasniji u ekipi Golden Stejta sa 30 poena od čega je trojke šutirao 4/6, a slobodna bacanja čak 10/10. Sledeći najefikasniji je bio Andre Igoudala sa 22 poena.
Podbacio je Stef Kari, koji je postigao 21 poen uz slab šut iz igre 6/17. Imao je i 7 asistencija. Dobar je, po navici, bio Drejmond Grin koji je ostvario tripl-dabl sa 11 poena, čak 19 skokova i 13 asistencija. Samo dobar, jer je imao čak 8 izgubljenih lopti.

Nisu mogli Voriorsi više sa svim mukama koje su ih zadesile. Prava mala ambulanta ostaje nakon 6 odigranih mečeva velikog finala. Toronto je iskoristio svoju šansu i fenomenalnim partijama su apsolutno zasluženo slavili 4 puta u ovoj seriji.

Kanada ima svoje košarkaške šampione!