NBANoLimits

Jedno od ruki otkrovenja ove sezone ostaje u Njujorku

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.06.2019 00:00
Jedno od ruki otkrovenja ove sezone ostaje u Njujorku
Jedno od ruki otkrovenja ove sezone ostaje u Njujorku

Momak koji na prošlogodišnjem draftu nije uopšte ni izabran od strane nekog od timova, Alonzo Trir, nastaviće da sanja svoj NBA san – Njujork Niksi su odlučili da produže saradnju s njim na još godinu dana.

Alonzo Trir je pred početak prošle sezone potpisao takozvani “two way” ugovor sa Niksima, na osnovu kojeg je trebalo da veći deo provede u filijali ove franšize, Vestčester Niksima. U ugovoru je postojala opcija tima da se saradnja produži na još godinu dana.

Nakon svog debija u najjačoj ligi na svetu i jednog odličnog nastupa u pobedi nad Atlantom, kada je zabeležio 15 poena, 4 skoka i 2 blokade, mladi Trir je sve češće dobijao priliku, u razvojni tim se praktično nije više ni vraćao i do kraja sezone je u klubu koji nastupa u najpoznatijoj dvorani na svetu postao jedan od bitnijih igrača sa klupe i nezamenjivi član rotacije tima.

Jedan od glavnih razloga zbog čega mladi bek nije draftovan prošle godine, iako je njegov talenat neosporan, je i problem koji je u par navrata imao sa nedozvoljenim supstancama. Naime, dok je pohađao univerzitet u Arizoni, Trir je čak dva puta bio uhvaćen da koristi nedozvoljene supstance i oba puta je to bila jedna vrsta steroida. Prethodni put se to dogodilo u februaru prošle godine, kada je dobio zabranu da do kraja te sezone nastupa za svoje Vajldketse, nakon čega se odlučio da svoju sreću okuša na predstojećem draftu, uprkos činjenici da su mu šanse da dobije priliku u NBA ligi, zbog sumnjive prošlosti, bile svedene na minimum.

Niksi su rešili da rizikuju i treba istaći da su i timski doktori doprineli odluci da se u klubu odluče za ovog momka, kao i da se ne ponovo prethodne greške, s obzirom da se verovalo da je u oba slučaja kod uzimanja tih steroida, došlo do nesporazuma i da Trir nije ni svestan bio koje supstance je unosio u svoj organizam.

Alonzo Trir je prethodne sezone na poziciji beka šutera za Njujorčane odigrao 64 utakmice, na kojima je prosečno beležio 10.9 poena, uz sasvim solidnih 44.9% u šutu iz igre, kao i 39.5% za tri poena. Ostvarivao je i po 5 skokova i 3 asistencije po meču, za 22 minuta igre u proseku.