NBANoLimits

Zanimljiv dan izlaznih intervjua u Torontu!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.06.2019 00:00
Zanimljiv dan izlaznih intervjua u Torontu!
Zanimljiv dan izlaznih intervjua u Torontu!

Oprostićete što malo kasnimo, parada je ipak bila prioritet! Poslednji radni dan novih šampiona lige doneo je par zanimljivih izjava, pa ćemo pokušati da ispratimo šta su to rekli neki od nosioca igre Toronta u ovoj sezoni.

Deo igrača i stručnog štaba tek se vratilo iz Las Vegasa, gde su nastavili slavlje nakon osvojene titule, a prvi se novinarima obratio trener, Nik Nurs. Mladi stručnjak priznao je da je tokom sezone par došlo do tenzija u ekipi, ali da je tako nešto neophodno kako bi ekipa podigla svoj nivo igre i svesnosti. Zatim je upitan i o Svetskom prvenstvu u košarci, prilikom čega je potvrdio da će predvoditi selekciju Kanade:

“Spremam se da uskočim u drugu situaciju uskoro i mislim da će to od mene napraviti boljeg trenera. To je nešto čemu se radujem. Razlozi su sebični, želja za napretkom, a i imaćemo jako dobru ekipu.”

Potvrdio je Nurs da je već obavio razgovor sa generalnim menadžerom Bobijem Vebsterom, iako su još uvek u procesu slavlja. Tačke dnevnog reda bile su budućnost tima, kao i potenciranje mentaliteta – da ostanu “gladni” uspeha. Nastavio je Nurs o svojim igračima, a prvo je pričao o O Džiju Anunobiju, momku kojeg su povrede i operacija omeli da da svoj doprinos u ovom plejofu:

“Mislio sam da će nam biti startni krilni centar prošlog leta. On je supertalentovani mladić koji je imao jako tešku sezonu. Imaće čist račun od sledeće sezone. Jako nam se svidja njegova dužina, atleticizam. On je jako mlad još uvek.”

Nurs je najviše pričao o Kajlu Lauriju, hvalospeva je bilo na pretek:

“Neverovatno sam srećan zbog njega, ispunio je svoj cilj kao igrač. Čoveče, to je stvarno nešto. Može da nazove sebe NBA šampionom. Neverovatno sam srećan zbog njega. Mislim da je bilo jako puno momenata ove sezone, veliki deo nje, gde je bio jednako fenomenalan i na terenu i van njega. Bilo je toliko zabavno trenirati ga.”

“Nikada nisam video nekoga da igra jače od ovog momka. Nikada. To je za mene najveći mogući kompliment. Nikada to nisam video. Bilo je momenata kada smo gledali film, gde jednostavno nisam mogao da verujem svojim očima.”

“Bila je ova jedna akcija koja mi je posebno zapala za oko. Iskočio je i isparirao šutu na levom krilu, lopta se odbila do Igudale. On je istrčao do njega, koji je prosledio Kariju, Kajl je nastavio da pritiska i njega i da brani šut. Promašio je i lopta se odbila na potpuno drugu stranu. Lauri je bio taj koji je preleteo preko tri igrača i došao do tog skoka. Gledam i pričam timu, može li još igrača ovako, kada bi svi počeli da naginjemo na ovu stranu bar pomalo?”

Nakon Nursa na podijum je stigao Paskal Sijakam, koji je priznao da nije bilo mnogo odmora nakon pobede, ali je stigao u Toronto da se pripremi za paradu.

“Ne znam. Prethodna dva dana su bila potpuna ludnica” odgovrio je na pitanje novinara kakav je osećaj postati šampion, pa je nastavio o svom doprinosu ove sezone “Oduvek sam znao da mogu da budem na ovom nivou, ali imam ja još puno u rezervoaru. Ovo je tek početak za mene. Nastaviću da rastem, da učim. Pogledajte šta sam uradio za tri godine, šta ću uraditi za deset?” Nastavio je Sijakam dalje razgovor u šaljivom tonu, osvrnuvši se na činjenicu da je jedan veliki vlasnik nekretnina ponudio Kavaju stan u zamenu za ostanak u Kanadi “Neko je dao Kavaju kuću, gde je moj stan?”

Možda i najzanimljiviju izjavu dao je Fred Vanvlit. Omaleni plejmejker dao je ogroman doprinos u poslednje dve plejof serije, a upitan o tome šta su sve on i saigrači učinili kako bi privoleli Kavaja da ostane, FVV je odgovorio:

“Za nas, to jest govorim u svoje ime, ne preostaje ništa više da uradimo. Učinili smo sve, grad je učinio sve, franšiza je učinila sve, treneri i saigrači su učinili sve. Uradili smo naš posao. Najbolji način da vrbuješ nekoga je da budeš svoj tokom cele godine i pretpostavljam da on shvata šta ovo mesto čini posebnim i ako je to dovoljno biće dovoljno, ako nije neće biti. Svi ga volimo i voleli bismo da se vrati, ali ako se ne vrati nije smak sveta. Došao je i uradio ono što je trebalo da uradi, doneo je ovom gradu titulu. Zaslužio je slobodu da sa svojom karijerom radi šta on poželi i mi to moramo da poštujemo. Ako bude u nekom drugom timu sledeće godine moraćemo da mu isprašimo guzicu, ali nadamo se da će biti ovde.”

Poslednji na bini bio je Mark Gasol: “Nisam znao koliko će mi prsten značiti dok ga nisam osvojio. Nisam još razmišljao o opciji u ugovoru, a i Reptorsi imaju veće prioritete sada. Vreme je za slavlje, razmišljaćemo kasnije!”