NBANoLimits

Valančijunas prelomio: ipak će postati slobodan igrač

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.06.2019 00:00
Valančijunas prelomio: ipak će postati slobodan igrač
Valančijunas prelomio: ipak će postati slobodan igrač

Jonas Valančijunas ima još godinu dana ugovora sa Memfisom, međutim ta poslednja godina je opcija igrača koju je on, možda pomalo i neočekivano, ipak rešio da odbije i 1. jula će postati neograničeno slobodan agent.

Litvanski reprezentativac je u ovih sledećih godinu dana trebalo da zaradi čak 17.6 miliona dolara, što će teško bilo koji drugi klub moći da mu ponudi, s toga je ova njegova odluka mnoge iznenadila.

Međutim, dobro obavešteni izvori su preneli da se Jonas na takav potez odlučio kako bi potpisao višegodišnji ugovor, što mu je prioritet za ovo leto, čak i za osetno manju sumu. On je nedavno napunio 27 godina i upravo zbog toga je rešen da novi ugovor koji bude potpisao u najjačoj ligi na svetu bude bar na tri ili više godina, kako ne bi već za godinu ili dve dana morao ponovo previše da brine o svojoj budućnosti.

To ne isključuje ni povratak među Grizlije, čak naprotiv, govori se da postoji obostrano interesovanje i kluba i igrača i da se novopostavljeni trener ekipe iz Tenesija, Tejlor Dženkins, nedavno sastao sa odličnim centrom i da su u Memfisu spremni da mu ponude novu, višegodišnju saradnju.

Nakon što je stigao iz Toronta u razmeni u kojoj je u suprotnom smeru otišao Mark Gasol, Jonas Valančijunas se odlično snašao u Memfisu. Odigrao je 19 utakmica od kojih 17 kao starter i prosečno je beležio 19.9 poena, 10.7 skokova i nešto manje od 2 blokade po utakmici. Sezonu je završio ranije zbog povrede skočnog zgloba, ali se očekuje da u potpunosti bude spreman za narednu sezonu, a najavio je i da će nastupati za reprezentaciju Litvanije na predstojećem Svetskom kupu.