NBANoLimits

Draft predstavljanje: Nikolas Klakston

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.06.2019 00:00
Draft predstavljanje: Nikolas Klakston
Draft predstavljanje: Nikolas Klakston

Nikolas Klakston

Džordžija / Centar / 213cm

13 poena, 8.6 skokova, 1.8 asistencija, 2.5 blokade, 1.1 ukradena lopta, 2.1 izgubljene, 46% iz igre, 64% sa linije slobodnih bacanja.

Ovogodišnji draft nije jedan od kvalitetnijih poslednjih godina i kao takav obiluje igračima sa potencijalom. Atletski nadarenim momcima kojima će trebati vremena da razviju svoju igru, telo, kako bi bili u stanju sa se takmiče na najvišem nivou. Jedan od pomenutih je i Nik Klakston.

Doduše, Klakston je dosta zanimljiviji od većine. Njegova kombinacija visine i veština nešto je na šta se retko nailazi. Možda će mu trebati vremena da složi kockice, ali potencijal je očigledan. Klakston odlično kontroliše loptu i coast-to-coast poeni su bili čest slučaj. Može da napadne protivničke centre driblingom i u pozicionom napadu. Iako je šutirao slabije od 30% za 3 poena, ima solidan izbačaj i čini se da bi uz dovoljno rada bio jako sposoban šuter.

Ipak, najviše intrige budi na defanzivnom delu terena. Veoma atletski nadaren i mobilan, prototip modernog centra koji može da preuzima sve u pik en rolu. Sa neverovatnom lakoćom je branio protivničke bekove na koledžu, što je njegova najveća vrlina u očima skauta.

Kao i sa velikim brojem mladića na draftu njegov glavni problem je snaga. Klakston će imati problema sa NBA igračima koji su mnogo snažniji. Otuda i zaključak da će mu trebati period prilagodjavanja.

U ovom trenutku najviše podseća verovatno na Ala Horforda.