NBANoLimits

Draft predstavljanje: Kemerun Džonson

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.06.2019 00:00
Draft predstavljanje: Kemerun Džonson
Draft predstavljanje: Kemerun Džonson

22. Kemerun Džonson

Severna Karolina / Krilo / 204cm

16.9 poena, 5.8 skoka, 2.4 asistencije, 1.2 ukradene, 1.5 izgubljenih, 51/46/82 šuterski proseci.

Najbolji šuter na draftu. Momak koji po stilu igre neverovatno podseća na Kleja Tompsona, ne mora da spusti loptu i puca iz bukvalno bilo koje pozicije i položaja tela. Možda je već sada dovoljno rečeno o tome zašto će se 99% naći u prvoj rundi drafta.

Džonson pored šuterske veštine koja će mu dozvoliti da dugo, dugo ostane u ligi ako se njegova igra prenese, ima još nekoliko vrlina. A to je da je stvoren za igrača uloge. Ne mogu svi mladi igrači koji ulaze u ligu da budu nosioci timova, većina ekipa u NBA ih već ima. Ti nosioci traže igrače koji će im biti kompatibilni, a Kamerun Džonson je neko ko će se lako odreći te uloge i biti perfektno zadovoljan igrajući bez lopte.

Ako uspe da nadogradi svoju igru i postane kvalitetan šuter izlazeći iz blokova, sa svojom visinom, Džonson bi mogao da ima zavidnu karijeru. Značiće mu širina NBA terena, jer je i na koledžu voleo da traži rane pozicije kako bi uputio šut za tri poena.

Neće napraviti mnogo iz driblinga i sa loptom u rukama dugo, nije još uvek ni igrač koji će svoju visinu iskoristiti najbolje na postu. Ali NBA ljudi ponavljaju jednu stvar ko papagaji, ukoliko niste zvezda, trebate imati jednu ozbiljnu veštinu kako bi ste se zadržali u NBA duži niz godina, a Džonson je ima u svom fenomenalnom šutu.

Pogodio je preko 46% trojki, a uputio je preko 200 šuteva. Ozbiljan uzorak.