NBANoLimits

Draft predstavljanje: Goga Bitadze

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.06.2019 00:00
Draft predstavljanje: Goga Bitadze
Draft predstavljanje: Goga Bitadze

18. Goga Bitadze

Gruzija / Centar / 211cm

12.1 poen, 6.4 skoka, 1.2 asistencije, 2.3 blokade, 1.4 izgubljene lopte, 60/31/71 proseci u 12 utakmice Evrolige.

Opšte je poznato da su momci iz Evrope jednostavno bolje košarkaški, tehnički potkovani od vršnjaka iz SAD. Pogotovo ta razlika u tehnici dolazi do izražaja kada su centri u pitanju. Pravi primer je Goga Bitadze.

Neki novi Miškov klinac ulazi u draft kao MVP ABA lige i Evroligina “Zvezda u usponu.” Pedigre nije mogao biti bolji. Nagradu za najkorisnijeg igrača ABA lige osvajali su u prošlosti i Dario Šarić i Nikola Jokić. Za najboljeg mladog igrača Evrolige Luka Dončić, Bogdan Bogdanović i Nikola Mirotić su proglašavani po dva puta. Riki Rubio i Danilo Galinari po jednom. Svi pomenuti uživaju u zavidnim NBA karijerama.

Goga Bitadze je pred početak sezone smatran igračem koji će možda, nekako na mišiće uspeti da upadne u priču za prvu rundu drafta. A onda je pokazao da zna da raspali i van linije za 3 poena i njegova cena na tržištu se katapultirala. Po mišljenjima stručnjaka, moguće je da Goga bude izabran već sa desete pozicije od strane Atlanta Hoksa, za koje je radio treninge.

Odlična visina i dužina, jako mobilan na nogama za čoveka svoje visine. Bitadze odlično brani reket. Dosta mu je u tome pomogla i činjenica da je Budućnost većinom igrala zonu ove sezone, te je mogao više da “kampuje” u reketu, ali mu se taj kvalitet ne može osporiti.

Problem nastaje kada treba da brani nakon pik en rola znatno brže igrače, protivničke bekove. Na NBA nivou to će samo još više doći do izražaja.

Goga je uživao rolajući nakon pika, gde snažno i odlučno napada reket. Pik en pop igra samo je pospešila njegovu igru kao što smo naveli. Nije imao preterano puno prilike da igra ledjima na postu, bar ne koliko bi trebalo, ali je u limitiranom broju poseda pokazao da zna znanje.