NBANoLimits

Draft predstavljanje: Kem Rediš

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.06.2019 00:00
Draft predstavljanje: Kem Rediš
Draft predstavljanje: Kem Rediš

8. Kem Rediš

Djuk / Krilo / 203cm

13.5 poena, 3.7 skokova, 1.9 asistencija, 1.6 ukradenih, 2.7 izgubljenih, 36/33/77 šuterski proseci.

Momak koji je nakon srednje škole bio stavljan u isti koš što se potencijala tiče kao i njegovi budući saugrači na Djuku – Zajon Vilijamson i Er Džej Beret. Rediš nije uspeo da uradi ono što preostala dvojica jesu, a to je da popravi svoj status.

Rediš je bio treća opcija tima iako bi u bilo kojoj drugoj koledž ekipi bio bez sumnje glavni igrač, što je u startu očigledno bila greška. U toj ulozi se nije snašao nikako, jer se radi o rodjenoj alfi.

Šutirao je mizernih 36% iz igre, na trenutke izgledao potpuno izgubljeno na terenu pored dva igrača koja su konstantno imala loptu u rukama. Neefikasnost je ono što ga je koštalo potencijalnog top 5 mesta.

Ista nesigurnos se uvukla u srž, pa je Rediš možda i zbog toga izgledao uplašen svaki put kada bi napao koš. Užasni procenti na obruču i jesu razlog sramno niskih procenta šuta.

Sa druge strane, kada ga ide izgleda perfektno. Stvara iz driblimga, iz izolacije, pogadja iz pada ili iz punog trka. Vide se tragovi potencijalno vrhunskog napadača i na NBA nivou. Mogao bi svakako dodatno da profitira zbog boljeg “spejsinga” u NBA.

Uz sve navedeno nekako ne ide, ali je Rediš pokazao da će biti i sasvim pristojan defanzivac. Pritom je navodno igrao dobar deo sezone sa povredom trbušnog zida, što može da izazove ozbiljne neprijatnost. Iste je i rešio operacijom, zbog čega nije mogao da radi ni za jedan od timova u pripremi za draft.