NBANoLimits

Koli-Stajn i agent lobiraju za odlazak iz Kingsa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.06.2019 00:00
Koli-Stajn i agent lobiraju za odlazak iz Kingsa
Koli-Stajn i agent lobiraju za odlazak iz Kingsa

“Zaista mislim da Viliju treba novi početak” izjavio je Rodžer Mongtogmeri, zastupnik Vili Koli-Stajna za Sacramento Bee

Dugajlija je završio svoju četvrtu sezonu u Kingsima i ugovor mu je istekao. Medjutim, Sakramento može da mu ponudi kvalifikacionu ponudu čime bi on postao ograničeno slobdan igrač i nakon čega bi mogli da izjednače svaku ponudu koju Koli-Stajn prihvati i on bi ostao u timu. Vili Koli-Stajn i Montgomeri zatražili su od Kingsa da to ne učine i da postane potpuno slobodan igrač:

“Zaista mislim da Viliju treba novi početak. Po tome kako su se stvari po njega odvijale u Sakramentu, jednostavno mislim da je vreme da Vili nastavi dalje i mi bismo to zaista želeli. Nekako smo se nadali da će stvari da se promene tokom godina i da će dobiti šansu da proširi svoju igru, da dobije šansu za nekom konstantnošću ali sa promenom tima i promenom trenera, stvari nisu bile stabilne ovde.”

Iz tabora Kingsa su jako kratko odgovorili na sve ovo: “Vili je odličan igrač koji je pokazao da se uklapa u naš stil igre. Ne možemo da komentarišemo više od toga.”

Sakramento je 2015. godine draftovao Koli-Stajna kao šestog pika sa Kentakija. U protekloj sezoni je beležio 11.9 poena, 8.4 skokova, 2.4 asistencije, 1.2 ukradene i 1 izgubljenu loptu po utakmici. Šutirao je 56% iz igre i identičan procenat sa linije slobodnih bacanja.

Poslednjih sezona iskristalisale su se karakterne crte Koli-Stajna i kao najveći problem označeni su volja i radne navike. Iako je jedan od atletski nadarenijih centara u ligi, nikada nije beležio preko jedne blokade u proseku za sezonu, što je bio slučaj u njegovoj ruki godini. Poslednje 3 sezone pomenuti prosek je spao na 0,7.