NBANoLimits

Predstavljanje slobodnih igrača: 45. Iš Smit

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.06.2019 00:00
Predstavljanje slobodnih igrača: 45. Iš Smit
Predstavljanje slobodnih igrača: 45. Iš Smit

45. Iš Smit

8.9 poena, 3.6 asistencija, 2.6 skokova, 1.1 izgubljenih lopti, šuterski proseci 42/33/76. Nastupao je za Detroit Pistonse.

Neverovatan uticaj je imao Iš Smit na igru Pistonsa ove sezone. Ne očekujete da izdanja tima u tolikoj količini menja činjenica da li rezervni plejmejker nastupa ili ne. Medjutim, Pistonsi su bili na mizernih 8 pobeda iz 26 utakmica u kojima Iš nije nastupao. Smitova prezentacija timovima ne mora da ide dalje od toga.

Hitar kao munja i sposoban da se efektno zabije u srce odbrane, vrhunske organizatorske sposobnosti čine Smita jednim od najboljih rezervnih plejmejkera lige.

Sa sobom nosi dva problema u igri zbog kojih nikada nije bio punopravni starter u NBA ligi. Nikada nije razvio preterano kvalitetan šut za 3 poena, ali pre svega nedostatak centimetara.

Smit je proteklih godina razvio posebnu konekciju sa Andreom Dramondom. Brojke franšiznog centra Detroita su primetno bolje kada je Smit u sastavu. Sigurno će i sa te strane biti lobiranja za ostanak odličnog pleja.

Pominje se kao potencijalno pojačanje mnogih timova, nakon startera uloga rezervnog plejmejkera možda je i najbitnije mesto u timu. Nijedan kvalitetan tim ne može bez jednake organizacije igre. Lejkersi, Filadelfija i naravno Detroit do sada su timovi koji se najčešće pominju.

Najbolji scenario: 

Solucija koja bi najviše odgovarala Smitu jeste ta u kojoj bi Finiks izvisio za sve primarne opcije vidjene na poziciji plejmejkera, te bi on bio kvalitetno rešenje da ugasi vatru. Sansi su draftovali Taja Džeroma, te ako dodje do situacije koju smo pomenuli, novajlija bi mogao da dodje do mesta startera, a minutažu bi gotovo podelio sa Smitom. Ovo je možda i najbolja šansa, najviše prostora koji bi Iš mogao da dobije. Sansi takodje imaju prostora u budžetu i verovatno bi mogao da dobije i unosniji ugovor nego li u drugim timovima. Potencijalni 1+1 dvogodišnji ugovor sa timskom opcijom, za 7-8 miliona dolara godišnje verovatno bi zadovoljio obe strane.

Najbolji fit: 

Organizacija igre od strane rezervne postave možda je i najkritičnija pozicija NBA timova, otuda će i Iš biti tražena roba. Smit je od skandalozne postave Detroita uspevao da izvuče maksimum i napravi od njih sastav koji makar uspeva da zadrži razliku dok se starteri odmaraju. Pomenuti Sansi i njihov, najverovatnije brži ritam naredne sezone odgovarali bi Smitovom stilu igre. Dodatni minuti samo bi bili šlag na tortu. Pored njih, Fila koja ostaje bez Mekonela mogla bi znatno da unapredi taj deo tima dovodjenjem omalenog plejmejkera. Iako ne spektakularan, Smit je znatno sposobniji šuter od Mekonela i mnogo bolji par u minutima sa Džoelom Embidom. Još jedna solucija mi je u glavi – Dalas Maveriksi. Devin Heris i Barea su u godinama, Barea doživeo i tešku povredeu. Pitanje je da li će se uopšte vraćati u tim. Smit bi bio idealna opcija da odmori Dončića, Dalas nije imao prošle godine ni približno probojnog i kvalitetnog organizatora iza Luke.

Šta mi mislimo da će se desiti: 

Smit nije igrač koji ima sigurnu budućnost u ligi, kao ni obezbedjenu budućnost mimo nje. Ekipa koja bude stavila na sto najvišu ponudu dobiće i Išov potpis. Trenutno mi se Dalas i čini kao najrealnija opcija.