NBANoLimits

Predstavljanje slobodnih igrača: 40. Bobi Portis

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.06.2019 00:00
Predstavljanje slobodnih igrača: 40. Bobi Portis
Predstavljanje slobodnih igrača: 40. Bobi Portis

40. Bobi Portis

14.2 poena, 8.1 skok, 1.4 asistencije, 1.5 izgubljenih, proseci 44/39/79. Nastupao za Čikago i Vašington.

Bobijev talenat je, u očima navijača, većinom i dalje u senci onog incidenta sa Nikolom Mirotićem. Portis to i zaslužuje, ali njegova igra polako postaje dosledan takmac.

Portis je ograničeno slobodan igrač, medjutim, priča se da će tražiti oko 16 miliona dolara godišnje ovog leta i po rečima Tonija Džounsa – ima zainteresovanih.

Svakako ima atribute koji privlače operativce i trenere. Portis igra snažno, žestoko, ne beži od kontakta i ne preza od teških zadataka. S druge strane, jako dobar napredak u šutu spolja dozvolio mu je da ovu cenu na kraju krajeva i zahteva.

Najbolji scenario za Portisa: 

Mislim da ne moramo puno da pričamo. Upućeniji od nas, Toni Džouns, pominje ogromnu sumu. Mislim da bi Portis trebalo da bude zadovoljan i sa 10 miliona za početak.

Najbolji fit: 

Pitanje je kako Portis sebe gleda? Startnog centra, startnu četvorku? Vrhunsku bekap soluciju? Nije Bobi tip “glave” koja bi se uklopila u San Antonijev sistem. Ali ako neko može da je usmeri na pravi put, to je svakako Greg. Morate priznati, Oldridž i Portis bi bili jako uzbudljiv tandem, a San Antonio bi konačno dobio modernu verziju centarske linije.

Šta mi mislimo da će se desiti:

Portis će verovatno dobiti malo više iznad cene nekog od timova koji nije u situaciji da često na tržištu dovede kvalitetnog slobodnog igrača. Jedan od njih je Juta. Nadam se San Antoniju, to bi zaista bio idealan par.