NBANoLimits

Predstavljanje slobodnih igrača: 26. Derik Rouz

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.06.2019 00:00
Predstavljanje slobodnih igrača: 26. Derik Rouz
Predstavljanje slobodnih igrača: 26. Derik Rouz

26. Derik Rouz

18 poena, 4.3 asistencije, 2.7 skokova, 1.6 izgubljenih lopti, uz šuterske proseke 48/37/86. Nastupao je za Minesota Timbervulvse.

Nekada najmladji MVP lige, danas 26. na listi predstavljanja slobodnih igrača. Šta su povrede učinile čoveku suvišno je pričati, a i sve je već rečeno. Ipak, predstave Derika Rouza iz prošle sezone daju nadu da još uvek možemo da se nadamo spektaklima u režiji velikog majstora.

Di Rouz je 31. oktobra Juti, jednoj od najboljih odbrana lige, ubacio 50 poena. Najviše u karijeri. Bio je to zenit prošle sezone na opšte oduševljenje navijača.

Derik je ipak, po navici, sezonu završio prerano. Nije odigrao utakmicu još od 10. marta i nove povrede.

Veliko je pitanje šta je “Ružina” uloga danas. Nakon svake utakmice u kojoj je odigrao preko 30 minuta morao je na par dana pauze, da li je to znak da telo konačno popušta u ovoj bici?

Zbog svega navedenog Di Rouz bi verovatno najbolje igrao u ulozi šestog igrača, iliti najboljeg igrača sa klupe, nekog tima koji u sastavu ima mladog plejmejkera koji ne zaslužuje baš sve minute jednog startnog plejmejkera.

Najbolji scenario finansijski, najbolji fit i ono što mislimo da će se dogoditi:

Finiks Sansi su naravno zainteresovani za Rouza, kao i za svakog plejmejkera na tržištu. Razlog zbog kojeg bi Rouz bio idelan – Sansi su draftovali Taja Džeroma, on će svakako dobiti minute ove sezone, ali nije na nivou ostalih startnih plejmejkera u ligi. Tako da bi Rouz i on perfektno podelili minutažu. Rouz bi značajno smanjio pritisak na Bukera svojim napadačim sposobnostima. Ovaj scenario deluje veoma realno ukoliko Sansi izvise za Diandjela i Brogdona.