NBANoLimits

Predstavljanje slobodnih igrača: 25. Teri Rožir

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.06.2019 00:00
Predstavljanje slobodnih igrača: 25. Teri Rožir
Predstavljanje slobodnih igrača: 25. Teri Rožir

25. Teri Rožir

9 poena, 3.9 skokova, 2.9 asistencija, uz [uterske proseke 39/35/79. Teri je bio igrač Boston Seltiksa.

16.5 poena, 5.7 asistencija, 5.3 skoka. To je statistika Teriju Rožira u plejofu 2018. godine. Statistika koja je održala njegovu vrednost na tržištu i pored strašno slabe protekle sezone.

Teri je u tom periodu, sa povredjenim Kajri Irvingom, predvodio mladi tim Seltiksa sve do sedmog meča finala Istoka, gde su stali pred Lebronom Džejmsom.

Hitar i sposoban da kreira iz driblinga, Rožir je imao manjih problema da u igru uključi saigrače jer je po prirodi strelac. Ipak, u tom plejofu malo stvari je išlo loše po Terija. A onda sezona za zaborav…

Kao što rekosmo i dalje je na ceni, a Stivi Kajler, NBA novinar misli da je njegova vrednost na tržištu izmedju 15 i 18 miliona dolara godišnje. Nije loše za igrača koji nije bio ni dvocifren prošle sezone.

Najbolji scenario finansijski, najbolji fit i ono što mi mislimo da će se desiti:

Njujork Niksi će kako stoje stvari izvisiti za sve najbolje igrače na tržištu ponovo. Postoje male šanse da će se Kej Di opredeliti za njih, pa tako ostaje veliki prostor u budžetu. Sve veće kuće prenele su da postoji obostrana želja izmedju Niksa i Rožira za kratkoročnim ugovorom. Bio bi ovo i odličan fit za Rožira, koji dobio ključeve tima u ruke, a u tim situacijama se plejmejker najbolje snalazi. Niksi su prošle godine “oživljavali” nekolicinu mladih plejmejkera, ali nema sumnje da je Rožir kvalitetniji od svih. Teško da će Niksi stići do nekog “max” igrača kao što rekosmo, a gde ima dima ima i vatre – Rožir će biti Njujork Nik.