NBANoLimits

Predstavljanje slobodnih igrača: 23. Patrik Beverli

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.06.2019 00:00
Predstavljanje slobodnih igrača: 23. Patrik Beverli
Predstavljanje slobodnih igrača: 23. Patrik Beverli

23. Patrik Beverli

7.6 poena, 5 skokova, 3.8 asistencija, 1.1 ukradena, šuterski proseci 41/40/78. Beverli je nastupao za Los Andjeles Kliperse.

Malo je igrača u ligi koji svojom odbranom mogu da preokrenu tok meča. Patrik Beverli je jedan od njih.

Apsolutna napast. Borac. Takmičar. Košarkaš koga bi svako poželeo za saigrača.

Beverli se ne boji izazova. Na koga god da ga uputite njega će čuvati.

U velikoj plejof seriji za ovaj tim, protiv tada još uvek aktuelnih šampiona, Golden Stejt Voriorsa, Beverli je čuvao jednog od najboljih poentera svih vremena, skoro 30cm višeg, Kevina Durenta.

Klipersi nisu imali pravog čuvara za Kej Dija, Beverli je to uvideo i volontirao kod Doka Riversa. Uspeo je da ga iritira i udje mu pod kožu u prva dva meča, a onda je usledila eksplozija bivšeg MVP. To ne ide na dušu Beverlija, ni igrači Durentove visine to ne bi mogli da spreče.

Beverli nije vrstan organizator, ne treba mu preterano puno lopta u rukama, što ga čini odličnim fitom za ekipu koja ima igrača dominantnog sa loptom u rukama na poziciji van plejmejkera. Pat je šutirao odličnih 38% van linije za 3 poena, što ga čini odličnom spot ap opcijom.

Najbolji scenario finansijski:

Veruje se da Beverli zahteva 40 miliona dolara kroz 3 sezone. Postoji veliki broj zainteresovanih timova.

Najbolji fit:

Pomenuli smo okvir najboljeg fita što se Beverlija tiče, a prva ekipa koja pada na pamet i kojoj bi strašno značio – Dalas Maveriksi. Kristaps će se konačno vratiti, Dončić je u punoj snazi, Mavsima će trebati takmičar i defanzivac koji će ih momentalno pretvoriti u plejof ekipu. Ubedjen sam da je igrač tipa Patrika Beverlija sve što nedostaje.

Šta mi mislimo da će se desiti:

Pomenuli smo šta Beverli traži, pomenuli smo i da će zainteresovanih timova biti. Jedni su i Lejkersi, ali oni će imati bitnije mete, Beverli je negde dalje na listi. Druga ekipa su Finiks Sansi, ali ako njihova ponuda ne bude značajno viša, mislim da će se Beverli odlučiti za Dalas Mavse. Razlog je prost, bolja pozicija za uspeh.