NBANoLimits

Ništa od dogovora, Al Horford napušta Seltikse

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.06.2019 00:00
Ništa od dogovora, Al Horford napušta Seltikse
Ništa od dogovora, Al Horford napušta Seltikse

Iako je bilo najavljivano da će Al Horford potpisati novi ugovor sa Bostonom, dve strane nisu našče zajednički jezik i veteran će napustiti ekipu.

Nisu se domogli Entonija Dejvisa, Kajri Irving će skoro sigurno napustiti ekipu, a po svemu sudeći Seltiksi će ostati bez još jednog važnog šrafa ekipe.

Kako prenosi ESPN, Al Horford će ipak testirati tržište i neće potpisati novi ugovor sa Bostonom, kako je najavljeno. Pregovori između dve strane bili su neuspešni zbog razlike u Horfordovim zahtevima i onome što Seltiksi nude.

Scenario je trebalo da glasi da Horford iskoristi opciju u ugovoru, postane slobodan agent, a zatim potpiše trogodišnji ugovor sa Bostonom. Međutim, dve strane nisu uspele da se dogovore jer je igrač želeo četvorogodišnji ugovor.

Odlazak Horforda mogao bi jako da potrese Seltikse, s obzirom na njegovo iskustvo i igračke kvalitete. Bivši igrač Atlante potražiće novu sredinu, a cilj će biti potpisivanje četvorogodišnjeg ugovora koji bi bio vredan oko 100 miliona dolara.

Petostruki ol-star prosečno je beležio 13.6 poena i 6.7 skokova u prethodnoj sezoni, u kojoj su Seltiksi zaustavljeni u polufinalu Istoka od Milvoki Baksa.