NBANoLimits

Pelikansi rade na trejdu Entonija Dejvisa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.06.2019 00:00
Pelikansi rade na trejdu Entonija Dejvisa
Pelikansi rade na trejdu Entonija Dejvisa

Potpredsednik košarkaških operacija Nju Orleans Pelikansa Dejvid Grifin radi na trejdu Entonija Dejvisa, prenosi Adrijan Vojnarovski.

Očekuje nas buran period kada su u pitanju Nju Orleans Pelikansi, a u kancelarijama ove franšize uveliko rade na mogućnostima trejda Entonija Dejvisa.

Dugogodišnji noseći oslonac ekipe zatražio je trejd u februaru, ali mu želja nije ispunjena i ostao je deo tima. No, prvi pik sa drafta 2012. sasvim izvesno nastaviće karijeru u novom klubu, a u kom – odlučiće Dejvid Grifin i njegovi saradnici.

Naime, vodeći personal Pelikansa istražuje tržište, a kako prenosi ESPN, iz Nju Orleansa žele da se potencijalni trejd obavi pre drafta, koji će se održati 20. juna.

Ono što Dejvid Grifin želi da dobije za Dejvisa su dva pika prve runde, jedan igrač ol-star nivoa i jedan koji bi mogao da se potencijalno razvije do kalibra ol-stara. Naravno, iz organizacije bi mogli da budu spremni na kompromis po principu – što je bolji igrač, manje pikova tražimo, takođe prenosi ESPN.

Kako navodi Vojnarovski, Dejvid Grifin istražuje opciju trejda u kom će učestvovati više timova, a kao glavni akteri navode se Los Anđeles Lejkersi, Njujork Niksi, druga franšiza iz LA – Klipersi, ali i Bruklin Netsi.

Čelni ljudi Pelikansa žele da izgrade snažan plej-of tim oko Džrua Holideja i Zajona Vilijamsona, kog će najverovatnije pokupiti sa prve pozicije na predstojećem draftu.