NBANoLimits

Derozan: "Bio sam žrtveno jagnje"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.06.2019 00:00
Derozan: "Bio sam žrtveno jagnje"
Derozan: "Bio sam žrtveno jagnje"

Iako ga trejd iz Toronta u San Antonio i dalje boli, Demar Derozan navija za svoj bivši tim u finalu, a kaže da je on bio žrtveno jagnje u uspehu koji trenutno doživljava tim iz Kanade.

Emotivan je bio Demar Derozan u emisiji Take It There, gde je sa voditeljkom Tejlor Ruks razgovarao o svom odlasku iz Toronta, bivšim saigračima, kao i načinu kako se trejd dogodio.

“Iskreno, nisam mislio da ću ovo ikada reći nekome osim svojim najbližim, ali da nije bilo svih ovih godina i napora koje sam uložio u ekipu, ništa od ovog sada ne bi bilo moguće za njih”, rekao je Demar u intervjuu. “Da, borio sam se, žrtvovao sam se, i stigao sam do tačke da budem žrtveno jagnje. Morao sam da sednem sa sobom i da razumem, ja sam razlog zašto je toliko stvari bilo moguće ostvariti.”

Demar je bio deo trejda koji se dogodio u julu prošle godine, u sklopu kojeg je Kavaj Lenard otišao u Toronto. Momak iz Kalifornije proveo je prvih devet godina karijere u Reptorsima i prilično ga je zaboleo odlazak iz tima čiji dres je želeo da nosi do kraja karijere.

“U njihovu odbranu, verovatno su stili do tačke gde su morali da urade nešto da bi otišli na viši nivo”, rekao je Demar.  “Bio sam povređen. Proveo sam tamo period od svoje 19. do 28. godine. Sve što sam prošao bilo je tamo. Da odem na takav način, kada sam najmanje očekivao, uhvatili su me nespremnog. Na kraju krajeva, svi smo ljudi, pogodilo me je.”

Bez obzira na sve, Demar navija za “svoj” Toronto i najboljeg prijatelja Kajla Laurija u finalu protiv Golden Stejta.

“Navijam za svog najboljeg prijatelja, da ostvari nešto što smo pokušavali zajedno svih ovih godina, a on sada ima priliku. Svi momci u toj ekipi znaju da navijam za njih.”

U svojoj prvoj sezoni u dresu San Antonija Derozan je beležio 21.2 poena, 6.2 asistencije i 6 skokova u proseku, a Sparsi su svoje plej-of učešće završili u prvoj rundi, posle velike bitke sa Denverom.