NBANoLimits

Nikola Mirotić je novi košarkaš Barselone!?

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.06.2019 00:00
Nikola Mirotić je novi košarkaš Barselone!?
Nikola Mirotić je novi košarkaš Barselone!?

Kako prenose američki novinari, bivši košarkaš Čikaga, Nju Orleansa i Milvokija, napustiće Sjedinjene Američke Države i preseliti se u Evropu, gde će pojačati španskog vicešampiona.

 

U američkim medijima su se pojavljivale informacije kako su Dalas Meveriksi i Juta Džezeri zainteresovani za usluge španskog reprezentativca, ali je Nikola iz, za sada, nepoznatih razloga odlučio da se vrati u Španiju.
Nikola Mirotić je bio slobodan u odabiru sredine ovoga leta i odlučio se da pojača ekipu Barselone, najvećeg rivala Real Madrida, kluba za koji je Nikola nastupao sa uspehom gotovo 6 sezona i u čijem dresu je bio proglašen za najkorisnijeg igrača lige 2013. godine.

Nikola, koji je rođen u Podgorici, je protekle sezone stigao sa Milvoki Baksima do finala Istoka, gde su njegovi Baksi naišli na Kavaja i Toronto u finalu konferencije, koji su slavili sa 4:2 u seriji. U Nju Orleansu i Milvokiju je prethodne sezone imao učinak od 15.2 poena i 7.4 skokova po meču.

Da li je porodica možda razlog zbog kojeg se Nikola Mirotić opredelio na ovaj potez, ili možda nešto drugo, trebalo bi da saznamo narednih dana. Novac definitivno nije razlog, jer se očekivalo da Nikola zaradi oko 50 miliona dolara narednih godina.
Jedno je sigurno, a to je, da će liga Španije i najkvalitetnije klupsko takmičenje u Evropi, Evroliga, biti jači za jednog sjajnog i kvalitetnog košarkaša.