NBANoLimits

Predstavljanje slobodnih igrača: 15. Demarkus Kazins

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.06.2019 00:00
Predstavljanje slobodnih igrača: 15. Demarkus Kazins
Predstavljanje slobodnih igrača: 15. Demarkus Kazins

15. Demarkus Kazins

16.3 poena, 8.2 skoka, 3.6 asistencija, 1.3 ukradene, 1.5 blokada, 2.4 izgubljene, proseci 48/27/74. Kazins je nastupao za Golden Stejt Voriorse.

Nije svojoj popularnosti pomogao Demarkus Kazins odlaskom u Golden Stejt, to je jasno. Medjutim, sa objektivne strane, trebao je odsustvovati više meseci i nije bilo boljeg mesta za oporavak bez pritiska.

Odigrao je odličnu sezonu u dresu Nju Orleansa Kazins. Onda nesreća i teška povreda, Pelikani ga u tom stanju nisu želeli, verovatno ni većina lige. Niko nije nudio dugoročne ugovore svakako.

Vratio se u drugoj polovini januara i odigrao sasvim pristojno, beležio korektne brojke u timu koji je već ima 3 izuzetna strelca. Nažalost, u plejofu ga je sačekala nova povreda, ovoga puta stradao je kvadriceps.

Vidno nespreman, Kazins se vratio na parket i izgledao jako loše u većini utakmica. Ono što ljudi ne shvataju jeste da je ova za povratkom i želja da pomogne ekipi za pohvalu, a ne za kud. Nije mogao mnogo, fizički potpuno ne pripremljen nije dorastao kvalitetu finala, što ne znači da Kazins ne može ponovo biti onaj stari. Jedno dobro leto, jedne kvalitetne pripreme i neka od ekipa bi mogla da dobije ponovo jednog od najboljih centara lige.

Navodi kažu da najmanje sedam timova ima veće ili manje interesovanje za Demarkusa. On će biti jedna od većih nepoznanica tokom prelaznog roka.

Najbolji scenario finansijski:

Ne verujem da će Kazins dobiti zadovoljavajući dugoročni ugovor ovog leta. Timovi će prvo hteti da se uvere u njegovo fizičko stanje. Najbolja solucija biće jak, jak jednogodišnji ugovor. Njujork Niksi se pominju ekipa koja bi to mogla da ponudi. Niksi imaju prostora u budžetu, ovim potezom se ne bi zarobili i zadržali fleksibilnost za naredne sezone, a opet bi svakako dobili naklonost Kazinsa i ukoliko se ispostavi da je teški centar ponovo onaj stari pol poziciju u trci za potpisom narednog leta.

Najbolji fit: 

U principu bi to bila ekipa koja nema preterano puno kvaliteta u timu i koja bi Demarkusu dala najviše slobode. Ali to, začudjujuće ne bi bili Njujork Niksi. Iako trenutno ne mogu da se mere kvalitetom, Niksi u svom taboru imaju strašno talentovanog Mičela Robinsona. Dolazak Kazinsa znatno bi usporio njegov razvoj, s druge strane, ukoliko ne bi krenulo baš kako valja što se tiče Kazinsa, ostavljam prostor da bi Njujork mogao rano da povuče ručnu što se centra tiče i puste Robinsona da se razvija i igra više minuta.

Postoji nekoliko timova koji mi padaju na pamet, koji bi Kazinsu dali bolju poziciju, to jest više prostora da pokaže da je onaj pravi. Šarlot Hornetsi su jedan. Kemba najverovatnije odlazi, tim će u reizgradnju, ali Hornetsi imaju upražnjenu poziciju startnog centra. Proces reizgradnje mogao bi da bude znatno ubrzan ukoliko se ispostavi da je Kazins onaj stari, a Demarkus bi dobio možda i najviše prostora u odnosu na sve timove u ligi.

Najbolji fit ipak, po mom mišljenju, bili bi Boston Seltiksi. Iz kog razloga? Kazins možda ne bi imao toliko dodira sa loptom ili prilika da napada, ali bi ostao relevantan i ovime bi dodao ozbiljnu dozu intrige Boston Seltiksima. Osnova Kemba – Džejlen  – Tejtum – Bugi bila bi nešto zaista zanimlijvo. Bostonu će trebati prisustvo u reketu nakon odlaska Ala Horforda i ovo bi bio idealan scenario za njega. Ukoliko bude zdrav i spreman, Bred Stivens je čovek koji iz njega može da izvuče maksimum.

Šta mi mislimo da će se desiti: 

Kazins će potpisati za Nikse. Postoji obostrano interesovanje, a Niksi će moći da mu ponude ubedljivo najviše novca.