NBANoLimits

Predstavljanje slobodnih igrača: 12. Kristaps Porzingis

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.06.2019 00:00
Predstavljanje slobodnih igrača: 12. Kristaps Porzingis
Predstavljanje slobodnih igrača: 12. Kristaps Porzingis

12. Kristaps Porzingis

22.7 poena, 6.6 skokova, 1.2 asistencije, 2.4 blokade, 1.9 izgubljenih, proseci 44/40/79. Kristaps u prošloj sezoni nije igrao, oporavljao se od povrede kolena.

Kada su u toku prošle sezone trejdovali za Porzingisa, Mavsi su gledali ka budućnosti. Kombinacija Luka – Kristaps nikoga nije ostavila ravnodušnim. Porzingis je na ovako niskom mestu iz prostog razloga što izlazi iz jedne od najtežih povreda u sportu, njegov talenat nije ni najmanje upitan.

Momentalno nakon trejda, Porzingis i agenti su izjavili kako su zadovoljni, ali kako sigurno neće potpisati ugovor dolazećeg leta, već da će uzeti kvalifikacionu ponudu i da će Kristaps leta 2020. postati potpuno slobodan igrač. Nikada u istoriji lige jedan igrač nije odbio maksimalni ugovor, čini se da bi i od strane Porzingisa to bio loš potez, pogotovo gledajući sada na njegovu istoriju povreda i svih teških koje su igrači doživeli u prethodnoj sezoni i godinama pre toga. One možda neće uticati na ugovore Kevina Durenta i Kleja Tompsona, ali Kristaps ne bi trebao da gleda dalje od Demarkusa Kazinsa i Ajzee Tomasa kako bi uvideo da ne potpisivanje ugovora sa Mavsima može biti ogromna greška.

Naravno, razumno, nasuprot navodima iz januara, “izvori” navode da je Porzingis spreman da što pre potpiše potpiše maksimalni ugovor sa Mavsima i provede leto trenirajući sa Lukom Dončićem.

Dalas zamišlja Luku i Kristapsa kao savremenu verziju Neša i Novickog. Navijači Dalasa imaju svo pravo sveta da budu maksimalno optimistični.