NBANoLimits

Predstavljanje slobodnih igrača: 4. Džimi Batler

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.06.2019 00:00
Predstavljanje slobodnih igrača: 4. Džimi Batler
Predstavljanje slobodnih igrača: 4. Džimi Batler

4. Džimi Batler

18.7 poena, 5.3 skokova, 4 asistencija, 1.9 ukradenih, 1.5 izgubljenih, proseci 46/35/86. Džimi je u prošloj sezoni nastupao za Minesotu Timbervulvse i Filadelfija Sikserse.

Ovo neće biti klasičan post, ovo je omaž kombinaciji Džimi Batler / Majami Hit / Pet Rajli.

NBA pratim dugi niz godina. Nikada nisam imao bolji osećaj, bolji spoj tima i slobodnog igrača od Džimija Batlera.

Pisali smo vam u protekloj sezoni o čuvenoj “Hit kulturi”. Vojnička disciplina, prave radne navike, najnaporniji treninzi u NBA ligi i perfektna ishrana.

Mentaliteti Džimija i Peta Rajlija se toliko podudaraju da za mene ne postoji niti jedan drugi ishod tokom ovog prelaznog roka – kako god, koliko god da bude potrebno, Džimi Batler mora postati igrač Majami Hita.

Majami je zaglavio u sivilu lige, Rajli mora po svaku cenu da raznese ovaj tim ukoliko ne žele da ih pamte kao Atlanta Hokse sa početka decenije.

Džimi je jedan od najvećih radnika lige. Mentalnim sklopom koji većini današnjih, moram reći i razmaženih, košarkaških naraštaja ne odgovara. To i jeste razlog zbog kojeg ga Pet Rajli obožava.

Batler je dovoljno kvalitetan da “ima” svoju tim. I više od toga. Pokazao je to u plejofu. Izvlačio je maksimum iako u situaciji u kojoj je bio okružen talentovanim igračima, ali i igračima koji ne odgovaraju njegovim karakteristikama.

Nema sumnje da će i Dvejn Vejd biti jedan od najvećih pobornika Džimijevog dolaska i da već neko vreme radi na dovodjenju sjajnog beka na Floridu.

Džimi se već nalazi u Majamiji. Njegov prvi sastanak u prelaznom roku biće sa kontigentom Hita. Po svemu što sam napisao, možete zaključiti da se nadam da će to biti i poslednji.

Nisam navijač Majami Hita, ali ovaj spoj je jednostavno savršen.