NBANoLimits

Mekgruder potpisuje, novi igrači u Bruklinu i Čikagu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.07.2019 00:00
Mekgruder potpisuje, novi igrači u Bruklinu i Čikagu
Mekgruder potpisuje, novi igrači u Bruklinu i Čikagu

Momak koji je krajem prošle sezone otpušten od strane Majami Hita, potpisao je dugoročni ugovor sa Los Andjeles Klipersima, koji su ga pokupili sa “žice” nakon otpuštanja.

Mekgruder će zaraditi 15 miliona dolara u naredne tri sezone. Za Majami je prošle godine startovao na 45 utakmica, u proseku je postizao 7.6 poena i skupljao 3.6 skokova. Odlikuje ga odlična igra u odbrani i iznadprosečan šut za tri poena.

Klipersi se i dalje nadaju da će Kavaj Lenard izabrati baš njih, a dolazak Mekgrudera neće uticati na prostor u budžetu kako bi MVP finala potpisao za tim iz Los Andjelesa.

Vrednog člana sastava dobijaju i Bruklin Netsi. Ekipi koju će naredne sezone predvoditi Kajri Irving, bez pomoći povredjenog Durenta, pridodat je odlični veteran Vilson Čendler. Čendler je poslednjijh sezona imao problema sa povredama. Medjutim kada je bio zdrav, igrajući na “četvorci” vlasnik je nekih od najboljih naprednih brojki u proteklim sezonama i biće vredan član rotacije.

Na kraju, Bulsi su timu dodali visokog šutera, Luka Kornea. Dosadašnji član Niksa potpisaće dvogodišnji ugovor, a ostali detalji istog još uvek nisu poznati. Čikago želi da proveri imali tu još šta osim mekane ruke, 215cm visoki igrač šutirao je preko 36% za 3 poena prošle sezone. Korne je u proseku postizao 7 poena, a na mečevima u kojima je igrao preko 20 minuta  drži proseke od 13.1 poena i 5.1 skok.