NBANoLimits

Zvanično: Boban Marjanović je novi igrač Dalasa!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.07.2019 00:00
Zvanično: Boban Marjanović je novi igrač Dalasa!
Zvanično: Boban Marjanović je novi igrač Dalasa!

Srpski reprezentativac, Boban Marjanović, potpisaće dvogodišnji ugovor sa Dalas Maveriksima vredan 7 miliona dolara.

I u ekipi iz Teksasa polako kompletiraju tim za narednu sezonu. Nakon potpisivanja “max” ugovora sa Kristapsom Porzingisom, dovođenja Seta Karija i obnavljanja saradnje sa Kleberom, Bareom, Pauelom i Fini-Smitom, maločas nam je stigla i zvanična potvrda da će Mevse pojačati i Marjanović.

Bobi iza sebe ima najuspešniju sezonu u dosadašnjoj NBA karijeri. Nastupajući za Los Anđeles Kliperse i Filadelfiju, on je prosečno beležio 7.3 poena i 4.6 skokova i to za svega nepunih 12 minuta po utakmici.

Dovođenjem Bobija u Dalasu još uvek nisu završili ovaj prelazni rok, naime, prema podacima koje su objavili pojedini analitičari, Mevsi imaju još oko 23 miliona dolara prostora u budžetu i govori se da imaju nameru da dovedu bar još jednog, a vrlo verovatno i dva nova igrača.

Evo i jedne zanimljivosti vezane za novi sastav tima iz Teksasa. Maveriksi trenutno u svom rosteru imaju dva najviša igrača u čitavoj ligi. To su, naravno, Marjanović i Kristaps Porzingis.

Naravno, ovaj Bobanov prelazak u Dalas je najteže pao Tobajasu Herisu (posetite njegov tviter nalog, poslednjih par objava je vezano samo za Bobija), koji će morati da se rastane sa svojim najboljim prijateljem, sa kojim je neprekidno igrao u istim timovima još od 2016. godine i Detroita.