NBANoLimits

Dvajt Hauard se ponudio Los Anđeles Lejkersima

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.07.2019 00:00
Dvajt Hauard se ponudio Los Anđeles Lejkersima
Dvajt Hauard se ponudio Los Anđeles Lejkersima

Kako navode neki američki novinari, nekada najbolji centar NBA lige, Dvajt Hauard, ponudio se El Ej Lejkersima, ekipi u kojoj je igrao tokom 2012-13 sezone.

Mnogi će reći da je upravo Dvajt Hauard taj koji je “upropastio” Lejkerse proteklih 5 ili 6 godina. Te, 2012. godine, Lejkersi su, u sklopu trejda u kom su učestvovale još 3 ekipe, doveli Dvajta Hauarda u svoje redove, odrekavši se takođe ponajboljeg (ali i često povređenog) centra, Endrua Bajnama, uz još nekoliko budućih pikova prve i druge runde drafta. Iako je Hauard bio u poslednjoj godini svog ugovora, Lejkersi su čvrsto verovali da će Hauard produžiti saradnju sa njima i, uz Kobi Brajanta i Pau Gasola, nastaviti tradiciju osvajanja šampionskog prestolja u godinama koje su nadolazile. Ipak, na kraju sezone pune povreda i neslaganja unutar ekipe, Hauard je odlučio da ne ostane u klubu iz Los Anđelesa, nego da svoj talenat preseli u Hjuston Roketse. Pored toga, Kobi Brajant je doživeo tešku povredu krajem iste te sezone, što je i definitivno značilo da će Lejkersi morati krenuti u dug period rekonstrukcije tima.

Možemo reći da su Lejkersi ovog leta konačno izašli iz tog višegodišnjeg kriznog perioda i da se nameću kao ozbiljan kandidat za šampionsku titulu. Ipak, na jednu stvar ćemo posebno obratiti pažnju kada sezona završi, a to je – da li će Entoni Dejvis uraditi Lejkersima isto što im je uradio i Dvajt Hauard?! Poređenja radi, Entoni Dejvis je takođe u poslednjoj godini svog ugovora i takođe je plaćen poprilično skupo… ali poznato je da je Dejvis veliki ljubitelj Lejkersa i grada Los Anđelesa, kao i da je sjajan prijatelj sa momcima iz ekipe, tako da je snažna vera da se slučaj “Hauard” neće ponoviti.

I za kraj, šta mislite šta su Lejkersi odgovorili Hauardu i njegovom menadžeru? – Ne, hvala!