NBANoLimits

Entoni Benet dobija novu NBA šansu?

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.07.2019 00:00
Entoni Benet dobija novu NBA šansu?
Entoni Benet dobija novu NBA šansu?

Nekada prvi izbor na NBA draftu (2013), Entoni Benet, dobiće novu priliku da zaigra u NBA ligi.

Hjuston Roketsi odlučili su da mu ukažu priliku tokom letnjih priprema da izbori svoje mesto u ekipi za narednu sezonu.

Vratimo se malo u prošlost. Entoni Benet izabran je kao prvi pik na draftu 2013. godine od strane Klivlend Kavalirsa, iako to niko nije očekivao. Skauti i analitičari prognozirali su da će Benet biti izabran sa, otprilike, osme pozicije na draftu. Klivlend je ipak smatrao da je on najbolji talenat u toj generaciji, ili barem najbolji za njihov tim, te su ga birali sa prve pozicije. Kao što znate, nije se naigrao u NBA ligi. Ali nije ni čudo, s obzirom da mu je trebalo pet utakmica da postigne svoj prvi koš iz igre. Njegovi procenti šuta bili su užasni, učinci takođe, a minutaža sve manja. Promenio je četiri ekipe, nastupao jedno vreme i u razvojnoj ligi, da bi na kraju bio otpušten od strane Bruklin Netsa. Nakon toga, angažman je pronašao u Fenerbahčeu, ali ni tu se nije naigrao (1.2 poena po utakmici kroz 10 euroligaških utakmica). U Fenerbahčeu su smatrali da Benet nema dovoljno volje za igrom, te su ga otpustili nakon završetka Eurolige.

Nakon toga, Benet se vraća u razvojnu G ligu, gde, može se reći, doživljava preporod. Postiže preko 13 poena po utakmici, hvata preko 5.5 skokova, krade jednu loptu po utakmici, a procenti pogodaka su zaista impresivni – preko 43% za tri poena! Uz to, pogađa oko 51% šuteva iz igre i oko 80% sa linije slobodnih bacanja.

Tim brojkama Benet je definitivno zaradio pomenutu šansu, ali NBA liga je mnogo zahtevnija od razvojne, tako da će morati u najmanju ruku zadržati taj nivo igre koji je prikazao u razvojnoj ligi.

Ko zna, možda nam “najveći promašaj u istoriji NBA drafta” konačno pokaže zašto je izabran sa prve pozicije…