NBANoLimits

Penzionisao se Šon Livingston!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.09.2019 00:00
Penzionisao se Šon Livingston!
Penzionisao se Šon Livingston!

Velika karijera stigla je do poslednje stanice, Šon Livingston je objavio da se više neće aktivno baviti košarkom.

https://www.instagram.com/p/B2W0HYllm6O/?utm_source=ig_web_copy_link

“Nakon 15 godina u NBA, uzbudjen sam, tužan, srećan i zahvalan u istom dahu. Teško je u jednom naslovu opisati sve emocije koje doživiš kada ostvariš svoje snove. Ja nisam ni trebao biti ovde. Svako ko je prevazišao prepreke razume shvata mentalnu i emocionalnu istrošenost koja je potrebna kako biste inspirisali sebe u ratu u kojem šanse nisu na vašoj strani, a kamoli inspirisati ostale. “Povreda” mi je dala šansu da nadjem i dokažem sebi (i svetu) da neću biti definisan okolnostima. Ono na šta ću najviše biti ponosan za sve ovo vreme provedeno u ligi jeste činjenica da su moj karakter, vrednosti i vera bili stavljeni na test, a ja sam istrajao.
Mom ocu koji mi je rekao “idi zgrabi tu veliku loptu” kažem HVALA. Mom deki koji mi je uvek pokazivao da postoji više u životu od samo košarke kažem HVALA. Mojim ujacima koji su pomogli i podigli me kao da sam njihov, HVALA. Mojoj ženi i deci… budućnost je SVETLIJA od prošlosti i ne mogu da zamislim sebe u sledećem poglavlju bez vas. Svim mojim saigračima, treneraima, TERAPEUTIMA, radnicima, moj put je skup iskustava, i vama koji ste mi pomogli usput, HVALA. Svim navijačima i bilo kome ko me je ikada inspirisao, bodrio me ili makar rekao tek lepu reč za mene, HVALA!”

Nekada četvrti pik na NBA draftu, Livingston je u dresu Klipersa doživeo stravičan prelom noge. Jedan od onih koji će se zauvek pamtiti, i da danas je jedan od najtežih u istoriji lige. Jasno je da karijera tada talentovanog klinca dovedena u pitanje. Šta više, verovanje većine u tom trenutku bilo je da se Livingston više neće baviti košarkom.

Ne samo da je nastavio, Livingston karijeru završava kao trostruki NBA šampion. Jedan od najvažnijih igrača sa klupe dinastije Golden Stejt Voriorsa.