NBANoLimits

Zvanično: Juta Džez i Džo Ingls dogovorili produžetak saradnje!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.10.2019 00:00
Zvanično: Juta Džez i Džo Ingls dogovorili produžetak saradnje!
Zvanično: Juta Džez i Džo Ingls dogovorili produžetak saradnje!

Iskusni Austrlijanac, koji je prošle sezone imao zapaženu rolu u svojoj ekipi, dogovorio je produžetak saradnje sa Džezerima na još jednu godinu, za koju će zaraditi dodatnih 14 miliona dolara.

Juta Džez je produžetkom saradnje sa bivšim igračem Makabija i Barselone “zaključala” Džoa, koji je imao i imaće i dalje ozbiljnu ulogu u igri ekipe Kvina Snajdera u narednom periodu.

Ingls ima važeći četvorogodišnji ugovor vredan 52 miliona dolara, koji je potpisao 2017. godine.
Da budemo precizni, Ingls će ove sezone zaraditi 12 miliona, naredne sezone 10.8, a u sezoni 2021/2022 će zaraditi 14 miliona zelenih novčanica.

Australijanac, koji igra izuzetno dobro na obe strane terena, prošle sezone je beležio 12.1 poena u proseku uz 5.7 asistencija po meču. Ovo su najbolje brojke Inglsa u dosadašnjoj NBA karijeri, koju je započeo 2013. godine.

Juta Džez je sklopila ekipu, koja sa Mičelom, Konlijem, Babom Bogdanovićem, Goberom i Inglsom izgleda dosta moćno na papiru, pogotovo na defanzivnom delu terena. Da li će Snajder uspeti da posloži sve to, ostaje nam da vidimo u narednom periodu, a prvu proveru će imati na domaćem terenu, kada im u goste dolaze Oklahoma Siti Tanderi.