NBANoLimits

Sjajni Orlando poveo protiv Milvokija!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.08.2020 00:00
Sjajni Orlando poveo protiv Milvokija!
Sjajni Orlando poveo protiv Milvokija!

Odlična igra košarkaša Orlanda protiv favorizovanog Milvokija i pobeda 122:110 za prednost od 1:0 u ovoj seriji!

Od samog starta slutilo je da će ovaj meč otići u jednom potpuno neočekivanom pravcu. Čvrsta odbrana, smiren napad, izgrađeni šutevi i ekipa sa Floride dolazi do rane prednosti od 9 poena. Pogodili su čak 8 od prvih 9 šuteva koje su uputili ka košu Baksa, a u ovom prvom periodu prednjačili su po uspešnosti Nikola Vučević i Markel Fulc. Baksi uspevaju preko svojih rezervnih igrača da se vrate rezultatski, serijom od 9:0, međutim pomenuti dvojac Medžika sjajno finišira prvu deonicu i na njenom kraju prednost iznosi +10. Vučević je ubacio 12 poena, uz odličnih 5/6 iz igre i 2/2 za tri poena, dok je Fulc dodao 8, uz nepogrešivih 4/4 iz igre.

Nastavljaju se problemi Milvokija u nastavku, odbrana deluje potpuno pogubljeno, napad vrlo nepovezan, sve se svodi na individualne akcije Adetokumba, a ni šut iz daljine nikako da proradi. S druge strane, Orlando nastavlja u istom ritmu, novu energiju s klupe donose Terens Ros i Di Džej Augustin, koji je u vrlo kratkom periodu zabeležio 4 asistencije, i održavaju razliku svog tima.

Vučević je nastavio u sjajnom ritmu, pre svega je defanzivno delovao izuzetno, potpuno je držao svoj reket pod kontrolom, a treba pomenuti i Gerija Klarka, koji je počeo utakmicu umesto još uvek rovitog Erona Gordona i koji je u prvom poluvremenu ubacio 12 poena (3 trojke i 3 slobodna bacanja, koja je zaradio pri pokušaja šuta za tri). Kod Baksa je i dalje sve funkcionisalo preko Janisa što, ispostaviće se, nije davalo nikakvog rezultata sve do kraja meča.

Na samom startu drugog poluvremena, igrači Milvokija očekivano kreću mnogo agresivnije i angažovanije i brzom serijom, nakon samo dva minuta dolaze na -3. Ipak, polako ali sigurno, bez prevelike panike, Vučević i ekipa ponovo uvećavaju prednost, Fulc je u ovoj deonici preuzeo ulogu organizatora igre i sa 5 asistencija odlično razigravao saigrače, dok je crnogorski reprezentativac zabeležio čak 14 poena u ovom periodu. Napad je funkcionisao tečno, ali posebno treba pomenuti odbranu Medžika pred sam kraj treće četvrtine, kada su u potpunosti sludeli i zaustavili i dalje aktuelnog MVP-a lige, koji nije imao pravu podršku saigrača i prednost ponovo iznosi +15.

U poslednjoj deonici stvari u svoje ruke preuzima Terens Ros, koji doduše jeste napravio neke diskutabilne prekršaje, ali je ipak odličnim napadačkim akcijama tu nepažnju u odbrani potpuno nadomestio. Baksi i dalje bez pravog rešenja u napadu, Janis ponovo pokušava sve sam da rešava, a igrači Orlanda, moglo bi se reći, mirno privode ovu utakmicu kraju.

Zanimljivo je da Evan Furnije do poslednjih 5 minuta meča nije postigao nijedan poen! Imao je 0/5 iz igre 0/4 za tri poena, ali je pogađao kada je bilo najpotrebnije i sa 3 svoje vezane trojke i definitivno rešava utakmicu, za veliku pobedu Medžika i prednost od 1:0 u ovoj seriji.

Nikola Vučević je bio ubedljivo najefikasniji u svom timu sa 35 poena i odličnih 5/8 u šutu za 3 poena, a dodao je i 14 skokova i 4 asistencije. Terens Ros je zabeležio 18 poena i 6 skokova, Markel Fulc 15 poena i 6 asistencija, a Di Džej Augustin je imao dabl-dabl sa po 11 poena i asistencija.

Kod Baksa, Adetokumbo je imao 31 poen, 17 skokova i 7 asistencija, ali uz ne baš sjajan procenat iz igre 12/25, kao i ni malo pohvalnih 4/9 sa linije penala. Ipak, zakazali su svi ostali u Milvokiju, počev od Krisa Midltona koji je zabeležio 14 poena, pri šutu iz igre 4/12.

Sledeći meč ove serije igra se već za dva dana.