NBANoLimits

Furiozni Klipersi do prednosti u seriji, 3-2

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.08.2020 00:00
Furiozni Klipersi do prednosti u seriji, 3-2
Furiozni Klipersi do prednosti u seriji, 3-2

Nije ovoga puta Dalas imao odgovor za Kliperse, ni blizu, izgledao je tim iz Los Andjelesa kao vrhunski podmazana mašinerija za pobedu i vodjstvo u seriji – 154:111.

Početak nikako nije odavao znake ovakog torpedovanja Klipersa. Šta više, Dalas je nastavio u istom ritmu iz drugog poluvremena prošle utakmice. Pokretljivo u napadu, samopouzdanje u šutu i stižu do prednosti od 16:9, ali tu je bio kraj. Furiozna serija Klipersa od 24:2 šalje ih na razliku od koje se Dalas neće oporaviti do kraja meča.

Kao da su u tom momentu kliknuli i bukvalno svi skupa rekli “idemo”! Kavaj Lenard, Pol Džordž, Markus Moris bukvalno da nisu promašili šut u narednih par minuta. Na drugoj strani, verovatno delom i zbog tog naleta Klipersa, Dalas izgleda potpuno pogubljeno.

Ne volimo o ovome da pišemo, ali bilo je u ovom nizu par evidentnih grešaka sudija, koje su išle u korist Klipersa na obe strane terena. Što opet ne sme biti povod Dončiću da gubi koncentraciju i priča sa sudijama, a što je sinoć radio čini se više nego ikada. Svi koji su se bavili sportom znaju da bol nema samo negativni fizički uticaj, već i psihički. A Luka je sinoć u par navrata pravio grimase tokom trčanja, kao da je osećao posledice izvrnuća zgloba značajno više.

Bilo bi suludo bilo šta više pisati o nekoj analizi utakmice. Dalas nije uspeo da probije odbranu Klipersa ni nakon pika u koji su stavljali Zubca i Herela, nešto što je bilo berićetno u prethodnim susretima. Dončić jednostavno večeras nije bio na svom nivou. Kada se pogleda statistika, što je bilo vidljivo i golim okom, igrači uloge ponovo su bili pristojni, ali Luka jednostavno nije. On mora biti na nivou vanzemaljca ukoliko Mavsi misle da naprave iznenadjenje ovde.

Valja pomenuti da je Pol Džordž konačno probio barijeru, nakon 3, blago rečeno, ispodprosečna meča. 35 poena, uz 12/18 iz igre. Kavaj Lenard je bio standardno nezaustavljiv, sa poludistance pogotovo, sa 32 poena.

Sledeći, možda i poslednji, meč serije igra se u noći izmedju četvrtka i petka, u 3 časa posle ponoći.