NBANoLimits

Vraćaju se šampioni

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.09.2020 00:00
Vraćaju se šampioni
Vraćaju se šampioni

Posle dve utakmice, reći ćemo i dve i po, “smrdelo” je na još jednu metlu Bostona, ali nisu se predali igrači Toronta. Sinoć su odigrali najbolji meč i izjednačili u seriji na 2-2, 100:93.

“Ne razmišljamo u smeru da branimo titulu. Samo pokušavamo da doguramo ovaj tim do najvišeg nivoa na kom mogu da igraju. I to, po mom mišljenju, je moj posao. Nisam preterano zadovoljan večerašnjom pobedom niti načinom na koji smo igrali. Mislim da je to ono što mi i treba da učinimo i to je ono zbog čega radimo: Postavimo ove momke da igraju koliko god jako mogu, igraju zajedno i donesu rezultat, nakon toga nazad na posao da probamo da to isto uradimo malo bolje sutra”

Pravilno razmišljanje Nika Nursa, nakon druge pobede svog tima. Defanzivno perfektna partija Toronta.

Boston sinoć prosto nije imao Džejlena Brauna, Hari Hudini u velikom delu meča. Živnuo u poslednjoj, vezao par poena, ali bilo je kasno. U principu bleda partija i ostalih, Kemba je bio nekarakteristično rezervisan, nakon utakmice je izjavio:

“Moram da budem mnogo agresivniji. Nisam bio dovoljno agresivan i to je neprihvatljivo sa moje strane, da bude iskren. Ne postoji šansa da uzmem samo devet šuteva, to je neprihvatljivo.”

Kemba je meč završio sa 15 poena, ali uz samo 9 šuteva, nakon što je u tri prethodne utakmice bio nosilac tima i radio praktično šta je hteo protiv odbrane Bostona. Kao što smo rekli, Toronto je malo promenio stil igre u odbrani u ovom meču i to je sigurno poremetilo ritam Vokeru. Želeo je da bude nesebičan, da uključi saigrače u igru, ali to nije bilo pravo rešenje jer je ostatak tima bio nespreman za toliku odgovornost.

Kao što smo rekli, bila je to defanzivna klinika Toronta. Nurs je odlučio da prilikom bukvalno svakog pika udvaja kada Voker i Tejtum bili igrači sa loptom. U slučaju Tejtuma pomoć je stizala i prilikom spuštanja da igra ledjima. Tokom celog meča su se trudili da im ostave što manje prostora za komfor i to je radilo posao.

Stavili su Boston u situaciju da ih pobede ostalim igračima, samo da to ne budu Voker i Tejtum i isplatilo im se. Boston je šutirao mizernih 7/35 za 3 poena i 5/22 na otvorene trojke! Osnova košarke i pored svih taktika i priprema je i dalje ubaciti loptu u obruč. Toronto je šutirao znatno bolje, 17/44 za 3 poena i to je donelo prevagu iako su timski šutirali iz igre manje od 40%!

Sijakam se konačno probudio, nakon početnog ispucavanja trojki, gde je uputio 8 pokušaja u prvoj deonici – spustio se na post i konačno izdominirao protiv Brauna u ovoj seriji. Džejlen je u prva tri meča potpuno nadigrao Kamerunca u odbrani.

Niku Nursu kapa dole i za još jedan potez – Sijakam, Lauri i VanVlit su ponovo igrali preko 45 minuta svaki! Plejof košarka je u pitanju, pobedi ili idi kući. Čitaj ovo Budenholzer.

Sledeći meč je na rasporedu u noći izmedju ponedeljka i utorka od 00:30, serija je resetovana na nulu, igramo do dve pobede!