NBANoLimits

Ništa od metle, Baksi ostaju u igri

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.09.2020 00:00
Ništa od metle, Baksi ostaju u igri
Ništa od metle, Baksi ostaju u igri

Baksi su ipak izbegli metlu i ostali u ovoj seriji! Bez povređenog Janisa, na krilima sjajnog Midltona, stižu do trijumfa nakon produžetka 118:115 i smanjuju na 1:3.

Dokazali su Midlton i ekipa da ovaj tim nije samo Adetokumbo! Otpisali su ih i pre početka ovog susreta, a naročito su svi digli ruke nakon povrede Grka, početkom druge deonice. On se više nije ni vraćao u igru, ali su Baksi pokazali da nisu tek tako slučajno imali najbolji skor u ligi ove sezone, a Midlton je pokazao da može da bude i glavni igrač ovog tima, kada je to najpotrebnije.

Nije baš najbolje krenulo po Milvoki, ponovo se sve svodilo na individualna rešenja, preko Janisa najviše, ali ni on nije baš najbolje počeo i Majami preko Kraudera i Adebaja dolazi do ranih 11:2. Brzi tajmaut Budenholzera kao da je malo trgao ekipu i Adetokumbo se vraća na teren rešen da sam nosi svoj tim i izvadi ih iz ponora. Odlično je, još uvek aktuelni MVP, igrao u prvoj četvrtini, napadao je koš, bio agresivan u svakom posedu, a pogodio je i jedinu trojku za svoju ekipu u tom periodu igre (iz jedinog pokušaja, dok su saigrači imali 0/8). Postigao je 14 od 22 poena svog tima. Ipak, ekipa sa Floride ponovo igra mnogo raznovrsnije u napadu, imaju više različitih rešenja, ne oslanjaju se samo na jednog igrača i nekako u laganom ritmu završavaju prvu deonicu sa solidnom prednošću.

Na samom startu drugog perioda, veliki peh za Milvoki! Grk je nezgodno doskočio u jednom duelu sa Igudalom na već vrlo rovit taj desni skočni zglob i, mada je prvobitno delovalo da će stegnuti zube i nastaviti, morao je ipak put svlačionice i nije se više vraćao u igru.

Neverovatno zvuči, ali ta situacija kao da je dala neku energiju njegovim saigračima, kao da ih je otreznila, jednostavno rečeno. Napad im možda i dalje nije funkcionisao najbolje, ali je odbarana izgledala potpuno drugačije, svi su davali svoj doprinos, šut Majamija je u tim trenucima potpuno stao, a kada je proradio i napad na drugoj strani, Baksi uspevaju da dođu i do minimalne prednosti na kraju poluvremena.

Početak drugog poluvremena izgleda slično kao i sam početak meča. Milvoki nešto sporije kreće, a na drugoj strani Krauder i Adebajo ponovo drže sve konce igre Majamija. Delovalo je tokom čitavog trećeg perioda da se Baksi previše muče da dođu do poena, a da igrači “Vreline” doziraju, igraju taman onoliko koliko im treba i održavaju minimalnu prednost koju imaju. Naročito je to tako delovalo kod Batlera i Dragića, Slovenac je još i pokušavao šutem iz daljine, dok je Džimi skroz “uspavan”, bio je prisutan na terenu, ali to je, manje više bilo to od njega, a dobar deo ove četvrtine je i presedeo na klupi. Sasvim logično, na drugoj strani Kris Midlton mora da preuzme sve na sebe, a on to radi izvanredno. Čak 22 postignuta poena u trećem periodu igre i sam je držao ekipu u rezultatskom egalu.

U poslednjoj četvrtini deluje kao da igrači Majamija polako ubacuju u veću brzinu i da su rešeni da što pre završe ovu seriju. Izuzetno funkcioniše saradnja između Dragića i Adebaja, a konačno je i Dankan Robinson ušao u seriju pogodaka i vezao još dve trojke, nakon jedne koju je ubacio krajem trećeg perioda. Moramo posebno ipak pomenuti Bema Adebaja. Sjajna utakmica za ovog momka, neverovatan napredak u igri i tolika svestranost, u Majamiju zaista mogu bezbrižno da gledaju u budućnost sa ovim mladim igračima.

Pojačavaju Baksi u odbrani i to donosi određene rezultate, naročito je Bruk Lopez bio zapažen, kada ga već u napadu nije išlo. On međutim uspeva da veže i dve trojke kada je to najviše trebalo i dovodi svoj tim na +4, na nešto više od 3 minuta do kraja. Velike probleme ima Majami u tom delu igre, nisu uspeli da daju koš više od 5 minuta, Kraudera je potpuno stao šut, Dragić ništa nije mogao da pogodi i tek kada je Batler preuzeo sve na sebe uspevaju da dođu do novog izjendačenja. U poslednji minut se ulazi košem prednosti za Milvoki, ali ubrzo Tajler Hiro pogađa trojku i to je +1 za Majami. Poslednji napad imaju Baksi i Divinćenco je fauliran na samo 2 sekunde do kraja susreta. Mladi šuter je mogao da bude potpuni tragičar, pošto je promašio prvo slobodno bacanje, ali ipak pogađa drugo i odlazimo u produžetak.

Dodatni period igre je protekao u izuzetno lošoj igri, puno promašaja i grešaka na obe strane i delovalo je da je obe ekipe stigao umor nakon bespoštedne borbe na oba kraja terena tokom čitavog meča. Nakon tri minuta igre viđena su samo 2 poena, a onda je usledila sjajna završnica. Ponovo Midlton preuzima sve na sebe, postiže gotovo sve poene svog tima, a pogađa i ključnu trojku na ovom susretu.

Tajler Hiro je mogao da bude pravi “hero” Majamija, pogodio je jednu važnu trojku u završnici regularnog dela, da bi onda u produžetku u dva navrata na +4 za protivnika sa još dve trojke vraćao svoj tim na samo poen zaostatka.

Ipak, taj poslednji povratak je usledio kasno i Midlton sa 2 pogođena slobodna bacanja donosi prvu pobedu Milvokiju u ovoj seriji i biće izuzetno zanimljivo videti šta nas očekuje u narednom susretu. Kako će Majami reagovati, koliko je ozbiljna Janisova povreda i mogu li Baksi dodatno da učine ovo polufinale zanimljivijim.