NBANoLimits

Nejt Bjorkgren je novi trener Indijana Pejsersa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.10.2020 00:00
Nejt Bjorkgren je novi trener Indijana Pejsersa
Nejt Bjorkgren je novi trener Indijana Pejsersa

Košarkaško stablo Nika Nursa počinje da raste! Nejt Bjorkgren, dosadašnji pomoćnik u timu Toronto Reptorsa novi je glavni trener Indijana Pejsersa.

Bjorkgren je relativno nepoznato ime medju NBA fanovima, ali je čovek sa čijim se imenom asocira pobednička kultura. Karijeru je dugi niz godina gradio u razvojnoj ligi. Od 2007. do 2011. godine bio je pomoćnik upravo Niku Nursu u timu Ajova Enerdžija, da bi kasnije samostalno vodio tri različita tima. U svakom je ubedljivo okrenuo stanje, iz negativnog u pozitivni skor pobeda i poraza.

2015. godine stiže prva šansa u NBA ligi. Džef Hornaček je poslao ponudu da bude deo trenerskog tima u Finiks Sansima. Nakon otkaza Hornačeku, očekivanje je bilo da će Bjorkgren preuzeti tim do kraja sezone, ali je ta čast pripala Erlu Votsonu.

Nakon odlaska iz Arizone, prethodne tri godine je radio u Toronto Reptorsima. Prve godine u neformalnoj ulozi, ali nakon što je Nik Nurs preuzeo mesto glavnog trenera, Bjorkgren je i zvanično postao prvi pomoćnik. Sa Nursom je postao prvi čovek koji je stigao do šampionske titule i u razvojnoj, kao i u NBA ligi, oba puta kao glavni pomoćnik.

Zanimljivo je da veza izmedju Bjorkgrena i Nursa ide značajno dublje i od toga. Njihovo poznanstvo traje više od 25 godina. Nurs je bio trener devetnaestogodišnjem Bjorkgrenu na univerzitetu Južna Dakota.

Nakon što su mesto glavnog trenera sklonili sa dnevnog reda, uprava Pejsersa okreće se narednim zadacima. Prvi i najbitniji je, šta raditi sa Viktorom Oladipom? Nekoliko godina unazad najbolji igrač Indijane očekuje maksimalni ugovor od čelnika tima, ali ljudi unutar Pejsersa su skeptični po tom pitanju nakon silnih povreda odličnog beka prethodnih sezona.

U narednim danima možete očekivati detaljni pregled trenutne situacije oko Indijana Pejsersa, kao i ostalih timova NBA lige.