NBANoLimits

Raspored drafta, Edvards izabran prvi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.11.2020 00:00
Raspored drafta, Edvards izabran prvi
Raspored drafta, Edvards izabran prvi

Pratite draft “uživo”! Klikom na narandžasta slova koristite link koji vas vodi do profila svakog od igrača o kom smo pisali pred draft:

1 Entoni Edvards (Minesota Timbervulvs)

Vulvsi su danima pokušavali da nadju pogodnog “trejd” partnera za prvog pika sa drafta, ali nakon što to nisu uspeli da učine, izabrali su po njima najkvalitetnijeg igrača ove klase. Edvards stiže kao spona izmedju Diandjela Rasela i Karl Entoni Taunsa.

2 Džejms Vajzmen (Golden Stejt Voriors)

Ratnici su pronašli svog centra. Vajzmen je jedan od najiščekivanijih mladih igrača u Americi, već godinama ima fanove širom države zahvaljajući nestvarnim video isečcima.

3 Lamelo Bol (Šarlot Hornets)

Majkl Džordan je navodno veliki fan Lamelove igre, to je i potvrdio večerašnjim izborom. Lamelo Bol je neko ko će naterati stanovnike Šarlota da popune arenu narednih sezona.

4 Patrik Vilijams (Čikago Buls)

Možda i malo iznenadjenje, nije mnogo “stručnjaka” očekivalo Vilijamsa ovako visoko, ali Bulsi su očigledno bacili pogled ka defanzivnom delu terena.

5 Ajzak Okoro (Klivlend Kavalirs)

Ajzak Okoro je jedan od najboljih defanzivaca na ovom draftu! Klivlendu treba sva pomoć do koje mogu da dodju u tom segmentu

6 Onjeka Okongvu (Atlanta Hoks)

Naš favorit na ovom draftu ide u Atlantu! Pomalo čudan scenario za Onjeku, jer će igrati iza Džona Kolinsa i Kapele, ali videćemo još šta su Hoksi zamislili.

7 Kilijan Hejs (Detroit Pistons)

Jedan od najtalentovanijih igrača na ovom draftu stiže u Detroit i dobija ključeve tima od prvog dana!

8 Obi Topin (Njujork Niks)

Momak koga su Niksi ciljali prethodnih par dana i pokušali da trejduju naviše u ovom draftu kako bi ga izabrali, na kraju su ga ipak dočekali. Zvanično najbolji igrač koledž košarke iz prošle sezone stiže u Medison Skver Garden.

9 Deni Avdija (Vašington Vizards)

Sjajan igrač stiže u Vašington. Nakon nekoliko iznenadjujućih izbora na prvih osam pozicija, Vizardsi su prezadovoljni da će moći da izaberu igrača Denijevih kvaliteta koji je spominjan i kao mogući top3 pik.

10 Džejlen Smit (Finiks Sans)

Drugu godinu za redom Džejms Džouns povlači obarač ka igraču koji je po procenama analitičara trebao da ide dosta kasnije na draftu, ali po našem skromnom mišljenju Džejlen Smit je jedan od igrača sa najvećim potencijalom na ovom draftu.

11 Devin Vasel (San Antonio Spurs)

Spursi nastavljaju da “kupe” dugoruke svestrane defanzivce. Vasel će samo dodati defanzivnu moć budućem timu Spursa uz Dežontea Mareja.

12 Tajriz Haliburton (Sakramento Kings)

Haliburton je igrač koji čine sve saigrače boljim. Pitane je koliko će prostora dobiti pored Dierona Foksa, ali analitičari veruju da dvojac može lako da igra zajedno.

13 Kajra Luis mladji (Nju Orleans Pelikans)

Pelikani su dugo pokušavali da trejduju svoj pik, spuste se niže na draftu ili pokupe veterana. Na kraju biraju jednog od najbržih igrača na draftu.

14 Eron Nismit (Boston Seltiks)

Deni Ejndž bira ubedljivo najboljeg šutera ove klase!

15 Kol Entoni (Orlando Medžik)

Auuu, kakva će ovo biti borba za poziciju startnog plejmejkera u Orlandu! Kol Entoni je trebao biti jedan od najviših izbora na ovom draftu, ali ga je godina gubljenja i povreda koštala reputacije. Kol Entoni protiv Markela Fulca, biće zanimljivo.

16 Ajzea Stjuart (Detroit Pistons)

Kristijan Vud je postao slobodan igrač, tako da Pistonsi ovim potezom dobijaju potencijalnu zamenu. Ukoliko se vrati Vud, Stjuart će svoju šansu tražiti sa klupe.

17 Aleksej Pokuševski (Oklahoma Siti Tander)

Srbija ima novog igrača u NBA ligi, bravo Aleksej! Oklahoma je izričito trejdovala za ovog 17. pika, tako da verujemo da Presti ima velike planove za Pokuševskog.

18 Džoš Grin (Dalas Maveriks)

Analitičari su pre ovog pika izjavili da Dalasu treba “3 and D” krilo kao što je Grin, uboli su pravo u oko.

19 Sadik Bej (Detroit Pistons)

Zbog ovog pika su se Pistonsi oprostili od jednog od najtalentovanijih igrača kojeg su imali prethodnih par godina, Luka Kenarda. Treći pik Detroita na ovom draftu, miriše na potpunu reformu, očekujte da Blejk Grifin bude jedno od najpopularnijih trejd imena narednih dana.

20 Prešs Ačua (Majami Hit)

O, kako dobro bira Majami. Ačua je prava stena, sa odličnom sezonom iza sebe. Majami nema mnogo na centarskoj poziciji iza Adebaja, tako da bi Ačua mogao da dobije i solidan prostor naredne sezone.

21 Tajriz Maksi (Filadelfija Siksers)

Može li borbeni plejmejker da se probije u rotaciju Siksersa već u prvoj sezoni? Netu je istekao ugovor, borba za rezervnog plejmejkera počinje.

22 Zik Nadji (Denver Nagets)

23 Leandro Bolmaro (Njujork Niks)

24 Er Džej Hempton (Nju Orleans Pelikans)

25 Imanuel Kvikli (Oklahoma Siti Tander)

26 Pejton Pričard (Boston Seltiks)

27 Judoka Uzubuki (Juta Džez)

28 Džejden MekDenijels (Minesota Timbevulvs)

29 Malakaj Flin (Toronto Reptors)

30 Dezmond Bejn (Memfis Grizlis)

Trejd glasine:

  • Oklahoma i Minesota pregovaraju oko 17. pika na ovom draftu, navodno bi Minesota u zamenu dobila Rikija Rubija, 25. i 28. pik na večerašnjem draftu. Sada je ZVANIČNO: Riki Rubio se vraća u Minesotu!