NBANoLimits

Svi trejdovi!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.11.2020 00:00
Svi trejdovi!
Svi trejdovi!

U prethodnih nekoliko dana opšta ludnica u NBA ligi, a mi smo uspeli da prikupimo sve informacije i možete ih naći u ovom članku. Svi sitniji, i ne tako sitni trejdovi na jednom mestu.

Kanter se vraća u Portland, Hezonja u Memfisu

Enes Kanter se vraća u Portland i Trejl Blejzersi tako dobijaju odličnog rezervnog centra sa kojim su već upoznati. Kanter je pretprošle godine sezonu završio u Portlandu uz proseke od 13 poena i 8.6 skokova u 23 utakmice. Mario Hezonja se seli u Memfis, uz 30. pika sa drafta od pre nekoliko dana, Dezmonda Bejna. Boston će dobiti nadoknadu u vidu najverovatnije pikova druge runde, još uvek nije poznato.

Lendri Šamet u Bruklinu, Luk Kenard u Los Andjelesu

U noći drafta odradjena je jako zanimljiva razmena u kojoj su učestvovala tri tima – Bruklin, Detroit i Klipersi. Lendri Šamet, dosadašnji snajper Klipersa igraće iza Kajrija i Durenta u dresu Bruklina, dok je tim iz Los Andjelesa dobio talentovanog napadača Luka Kenarda. U Detroit je otišao 19. pik sa drafta, kojim su birali svestranog Sadika Beja.

Kelu Ubre mladji novi “Ratnik”

Odličan posao Boba Majersa, pogotovo nakon užasnih vesti o povredi Kleja Tompsona. Golden Stejt dobija vrsnog defanzivca, jednog od najboljih na perimetru u čitavom NBA i sve boljeg ofanzivnog igrača. Uz Stefa, Drejmonda i mladog Vajzmena koga su birali na draftu Voriorsi će biti odlični naredne sezone. Nažalost, ne naravno na istom niovu kao da je u sastavu jedan od najboljih šutera današnjice. Golden Stejt je Oklahomi poslao zaštićenog pika prve runde za 2021. godinu. Ukoliko budu na poslednjih 10 mesta šalju pika prve runde Oklahomi, a ako se nadju medju najboljih 20 u zamenu će poslati dva pika druge runde.

Odličan posao Niksa, pokupili Eda Dejvisa

Niksi kao tim koji trenutno nema šta da traži u smislu konkurencije za titulu i ekipa sa pregršt prostora u budžetu u realno slaboj klasi slobodnih igrača, preuzima ugovore ekipa koje moraju da rasterete budžet, a zauzvrat uzimaju buduće pikove. To su učinili u ovoj razmeni sa Jutom, koja oslobadja prostor za vraćanje najverovatnije Džordana Klarksona. Ed Dejvis je igrač koji će značajno pomoći mladim Niksima, pravi profesionalac, a uz njega dobijaju i dva pika druge runde.

Detroit i Atlanta zamenili Snela i Dedmona

Atlanta je birala odličnog Okongvua na draftu, te pored njega, Kapele i Kolinsa, nema više mesta za Dedmona u rotaciji visokih igrača. Detroit je dobio odličnog unutrašnjeg igrača, pozicija gde će biti problema ukoliko ne uspeju da vrate Kristijana Vuda. Atlanta zauzvrat dobija korektnog defanzivca i šutera u Toniju Snelu. Kao deo dogovora u Atlantu je stigao i Kajri Tomas, ali njega su Hoksi momentalno otpustili.

Set Kari u Filadelfiji, Džoš Ričardson kod Dončića

Odličnu, vrhunsku sezonu imao je Set Kari u Dalasu ponovo, ali Mavsi su morali jednostavno da se okrenu rešavanju gorućih problema, a to je odbrana na perimetru. U tom smislu Džoš Ričardson je pravi vatrogasac, jedan od najboljih defanzivaca lige, sa komplementnom igrom u napadu najvećim zvezdama tima. Može se reći da je ovo “win win” razmena. Dalas je pritom dobio i 36. pika sa drafta.

Juta dodatno olakšala budžet, poslala Bredlija u Detroit

Detroit kao da se već sprema za život bez Vuda, jer su na njegovu centarsku poziciju putem trejda doveli i Tonija Bredlija i Dedmona. Po onome što je Vud pokazao, ima on mnogo veći kvalitet od obojice pomenutih, tako da neće činjenica da su sva trojica u rosteru praviti preveliku dilemu Kejsiju. Juta je dodatno rasteretila budžet pred tržište slobodnih igrača.

Ariza ponovo menjao tim

Trevor Ariza je imao par turbulentnih dana, prvo je iz Portlanda poslat u Hjuston, a nakon toga ga je Hjuston poslao u Detroit uz 16. pika na draftu kojim su Pistonsi kasnije birali Ajzeu Stjuarta. Hjuston je ovim putem dodatno rasteretio budžet i eventualno plaćanje poreza na luksuz.

Pre sve ovoga, Kris Pol je otišao u Finiks, Oklahoma i Filadelfija su napravili veliku razmenu koja je uključila našeg Vasu Micića, a Džru Holidej u Milvoki.