NBANoLimits

Gabrijel Dek Oklahomu ne košta ništa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.04.2021 00:00
Gabrijel Dek Oklahomu ne košta ništa
Gabrijel Dek Oklahomu ne košta ništa

Sada je već opšte poznato, Gabrijel Dek je odigrao poslednju utakmicu u dresu madridskog velikana. Sledeća stanica NBA liga, Oklahoma Siti Tander.

Tanderi su u fazi potpune reforme tima, nakon dugog niza godina u kojim su bili maksimalno takmičarski nastrojeni, ova godina je posvećena razvoju mladih igrača i u istom tonu boljem pozicioniranju na draftu (neverovatno je koliko utakmica su pobedili u ovoj situaciji).

S tim na umu, porez na luksuz konačno nije bio glavna tema u upravi Oklahome, potpuno naprotiv – Tanderi su čak 4 miliona dolara ispod “poda” budžeta, odnosno najmanje cifre koju moraju da potroše na plate tokom NBA sezone.

Najmanja cifra koju NBA timovi moraju da potroše ove sezone je nešto veća od 98M$. U slučaju da budžet ne bude popunjen, novac koji je razlika “poda” i aktuelnih plata, bio bi podeljen na jednake bonuse igračima koji su već pod ugovorom.

U ovom slučaju, Oklahoma se odlučila da svojih 4M$, koje bi svakako morali da ulože, potroše na Gabrijela Deka. Sam Dek će zaraditi oko 550-600 dolara, što je opet fenomenalno s obzirom da će raditi tek nešto više od mesec dana. Ostatak novca biće podeljen na obeštećenje Realu i propratne takse.

Argentinac sa Tanderima potpisuje četvorogodišnji ugovor, ali u svaku od sledećih sezona ulazi sa opcijom tima iz Oklahome da isti ugovor raskinu pred početak priprema. Tako Presti i ekipa bukvalno za džabe dobijaju šansu da vide kako će se Dek snaći u NBA ligi. Kocka bez rizika.