NBANoLimits

Odgovor Nagetsa, nerešeno je u seriji (ocene)

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.05.2021 00:00
Odgovor Nagetsa, nerešeno je u seriji (ocene)
Odgovor Nagetsa, nerešeno je u seriji (ocene)

Veliki odgovor Denvera, mnogo čvršća igra defanzivno, odlično kretanje u napadu. Vratili su nadu navijačima. Na kraju 128:109.

Denver Nagets

Nikola Jokić – 9

Pravi, MVP odgovor Nikole Jokića. Bio je odličan i u prvom meču, ali večeras dosta bolji i u odbrani. U nekoliko navrata osujetio je pokušaje protivnika, bez faula. Nećemo pričati o igri u napadu, jer tu nema šta zaista da se doda posle 38 poena i sijaset teških šuteva koji su završili u obruču. 4 faula je napravio u trećoj četvrtini i “oduzeo” sebi par minuta. Večeras su saigrači bili na visini zadatka, u većini slučajeva taj završetak treće deonice bude ključni za Denver.

Majkl Porter mladji – 8

Porter je imao par defanzivnih propusta u prvom poluvremenu i možda najviše njegovom “spavanju” je Dejm namestio nišan, ali je odgovorio sa velikom borbenošću u drugom delu. Još uvek ima prostora za njegovu bolju napadačku igru i pored 18 poena, promašio je dva šuta unutar reketa posle kojih je morao da piše poene.

Eron Gordon – 8,5

Svestranost Erona Gordona je došla na videlo, sve ono što su u njemu Nagetsi tražili prilikom trejda sinoć su navijači mogli da vide na delu. Dejm je postigao 32 poena u prvom poluvremenu i bukvalno spržio sve čuvare. Na poluvremenu je Gordon samo rekao “Moj je.” Drugo poluvreme 10 poena, 1 od 5 za 3 i 2 od 9 iz igre, ako se ne varam. Niko ne može da zaustavi Dejma, ali Eron je mu je znatno otežao život.

Fakundo Kampaco – 8

Imao je puno problema sa Lilardom, ali u svom stilu – nije odustajao. U drugom poluvremenu je prešao na Mekoluma i njega “oterao u ludake.” Možda prelomni momenat meča bila je nesportska lična Si Džeja nakon što mu Kampaco bukvalno nije dozvolio da diše. Dve pogodjene trojke, perfektna organizacija igre, dovoljno za osmicu.

Ostin Rivers – 7,5

Par prekršaja u finišu druge četvrtine izbacila su Riversa iz odličnog ritma. Napadao je, bio jako agresivan i veoma opasan u igri “1 na 1”. Pogodio i dve trojke na samom startu koje su nekako postavile sto za saigrače. Nije imao učinak i minute u drugom poluvremenu, da je to bio slučaj svakako bi zavredeo višu ocenu.

Monte Moris – 8,5

Monte nastavlja da dostavlja za Nagetse. Oštar, bez pardona i neustrašiv ko god se nalazi na suprotnoj strani. Većina poena došlo je u momentima kada je Portland hvatao kakav takav priključak. Bio je jedan od boljih i u prvom meču, nastavlja da igra odličnu košarku.

Džamajkl Grin – 7

Grin je igrač od kojeg Denver svakako očekuje više. Sinoć nije bilo preterano ni potrebe, jer je bilo dovoljno raspoloženih igrača, ali to neće biti uvek slučaj. Grin mora da pronadje šuterski ritam. Kada trojke krenu da “ulaze” on igra sa mnogo više agresivnosti u svakom delu igre.

Pol Milsap – 8

Odlična partija veterana. Koristio je “mismečeve”, napadao ledjima, iznudio i jedan bitan faul na šutu za 3 poena. Ne može se zaista očekivati više od igrača koji provede 15 minuta na parketu.

Markus Hauard – 7,5

Omaleni bek Denvera je još jednom potvrdio da pripada u NBA ligi i to u ovim, bitnim mečevima. Nema straha, poeni su mu u krvi, kada se ukaže šansa uzeće svoje i doneti Nagetsima kvalitet. Fizički nedostatak zna da ga košta u odbrani, ali daje sve od sebe i na tom delu terena.

Šekil Herison – 7,5

Do pre samo mesec dana bio je bez kluba, a sada ima minute u plejofu. Herison je dao Denveru nekoliko odličnih, agresivnih minuta u odbrani. Jedno kucanje uz faul preko Mekoluma koje je još jednom raspalilo publiku u “Ball” areni.

Majkl Meloun – 8,5

Veoma dobra postavka igre, ali pre svega manevrisanje tokom iste od strane Melouna. Probao je nekoliko različitih igrača u odbrani Lilarda i na kraju naišao na Gordona. Odlična postavka u napadu gde su Jokića mnogo više koristili u sredini, u odnosu na prvi meč kada je konstantno bio na levom ili desnom niskom postu, čime su otvorili teren.

Portland Trejl Blejzers

Dejmijen Lilard – 8,5

Čista desetka za prvo poluvreme Lilarda u kojem je spržio Nagetse sa 32 poena i 8 trojki, ali su ga korekcije Denvera u drugom poluvremenu utišale. Ne ide da dobije višu ocenu od Jokića koji je bio na nivou tokom celog meča i stigao do pobede.

Si Džej Mekolum – 7,5

Efikasan, ali tih. Portland je trebao više od Mekoluma kada se Denvera odvajao, a većina njegovih poena došlo je na +15 za domaće. Dozvolio sebi da ga Kampaco isprovocira što je donelo dodatni vetar u ledja Denveru.

Jusuf Nurkić – 6,5

Nakon odličnog prvog meča, Juka nije bio faktor sinoć. Jeste Jokiću znatno teže da poentira preko njega, nego li Kantera, ali Nurkić ni to nije oduzeo sinoć. 6 ličnih greški za samo 25 minuta i mnogo manji uticaj na protok lopte Portlanda nego li u prvom meču. Denver je doduše uspeo da odbije pokušaje Blejzersa da nadju Nurkića nakon kratkog rola.

Robert Kovington – 7

Nekoliko kvalitetnih poseda u odbrani kojima je ostavljao Portland u životu, čime je zavredeo prelaznu ocenu. Nije imao prostor i šuteve u napadu, iskoristio jednu otvorenu trojku.

Norman Pauel – 7

Pauel i dalje ne šutira kvalitetno spolja i nije toliki faktor u odbrani. Ipak, pametno rezonuje i pokušava prodorima da dodje do poena u čemu je uspešan. Imao strašno kucanje u poslednjoj četvrtini.

Karmelo Entoni – 6

Bez učinka Karmelo. Pogodio je prvi šut kao i pre neko veče, ali je nakon toga zatajio. Više su sigurno očekivali od njega. Portland je imao Lilard i Mekoluma na 20/36 iz igre i opet ubedljivo izgubio, što znači da nisu imali podršku ostalih poentera, Melo je tu medju najbitnijim igračima.

Enferni Sajmons – 6,5

Nakon briljantnog prvog meča i večeras je ušao odlično sa prvim pogodjenim šutem van linije za 3 poena. Utakmica je nekako otišla u drugom smeru te prostora za Simonsa nije bilo, zbog ubedljivog vodjstva Denvera više minuta su dobili Dejm i Si Džej. Iz razloga što nije ni dobio previše minuta, ne možemo da dozvolimo da ga ocenim niže.

Enes Kanter – 6

Kanter kao i u prvom meču zapažen jedino po tome što su ga Nagetsi (uspešno) napadali kada god ga vide na terenu.

Teri Stots – 6,5

Možda nije dovoljno verovao klupi na ovom meču, pre svega malom Sajmonsu i možda išao duže sa postavom sa tri beka (Dejm, Si Džej, Sajmons) koja mu je donela uspeha u prvom susretu. Nije uspeo da nadje rešenje tokom meča za korekcije Denvera u napadu.

 

Ostali mečevi sinoć:

Milvoki Majami 132:98 / Ocene igrača.