NBANoLimits

Pet najvećih razočarenja dosadašnjeg dela plejofa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.05.2021 00:00
Pet najvećih razočarenja dosadašnjeg dela plejofa
Pet najvećih razočarenja dosadašnjeg dela plejofa


Mislili su da će se izvući? Ne, ne. No Limits prati sve.

Najavili smo da ćemo uskoro objaviti listu najprijatnijih iznenadjenja, ne ide da preskočimo i one koje treba negativno kritikovati.

Neki od narednih momaka igraju u serijama u kojima jesu potpuni autsajderi, slažemo se, ali njihova reputacija zahteva bolje igre. U ostalom, pravi su oni koji se izdignu u najtežim momentima.

Nije problem izgubiti od boljih od sebe, ali problem je kako, na koji način, uz koliko borbe!

Krećemo…Rasel Vestbruk, Vašington Vizards.

Prosečna ocena: 7

Statistika: 13 poena, 12,5 asistencija, 5 skokova, 5 izgubljenih lopti, 33% iz igre, 67% sa linije penala.

 

Ušli su Vizardsi na mala vrata u plejof, slažemo se. Totalni su autsajderi protiv Filadelfije, slažemo se. Ali Rasel Vestbruk mora bolje, jednostavno mora.

Gledajući na statistiku, možda smo bili i darežljivi što se ocena tiče u Raselovom slučaju, ali postoji zaista deo igre koji ne ulazi u statistiku. Vestbrukova želja i zalaganje na terenu su “nagradjeni” sa naše strane u prvom meču, dok je u sinoćnjem duelu potpuno podbacio.

Primetili ste da u sekciji statistike nema procenta za 3 poena, to je zato što nije pogodio nijednu trojku. Znamo svi da to nije njegova jača strana, ali malo je segmenata koji funkcionišu u Raselovoj igri trenutno.

Pohvale moraju ići i na račun Bena Simonsa koji je Raselu maksimalno otežao život.Džulijus Rendl, Njujork Niks.

Prosečna ocena: 6,75

Statistika: 15 poena, 12 skokova, 4 asistencije, 3,5 izgubljenih lopti, 28%/31%/67% šuterski proseci.

Sav pritisak sveta je na Džulijusu Rendlu, bar se tako čini po njegovim igrama i govoru tela u prva dva meča serije protiv Atlanta Hoksa.

Očekivalo se znatno više od momka za koga su se čak tražili načini da se uključi u MVP kampanju u poslednja dva meseca sezone. Nije ovo udarac na Rendla, već slika onoga kako je zaista igrao. Bio je fenomenalan, ali sada mora svoju igru da potvrdi u plejofu… U suprotnom ne važi!

Defanzivna šema Hoksa po kojoj je centar pomagao na Rednlu braneći liniju auta ispod koša, znatno je otežala posao prvom igraču Niksa. Zabrinjavajuće je da problem nisu rešili ni on, ni trener Tibodo u dva čitava meča i periodu izmedju.

Ruku na srce, u drugom poluvremenu sinoćnjeg meča Tibodo jeste dodao novi sloj u ovom taktičkom nadmudrivanju, te je Gibson pokušavao da napravi “livadu” i zazida Kapelu ispod koša u nekoliko navrata. Imali su delimičnog uspeha i Rendl je uspeo da napadne koš u par navrata.

I dalje daleko od prelazne ocene, ali Niksi su stigli do pobede, uz maksimalno požrtvovanje Rendla u odbrani i na skoku. Da to nije bio slučaj, bio bi mnogo više na ovoj listi.Kemba Voker i Džejson Tejtum, Boston Seltiks.

Prosečna ocena Kemba: 6,25

Prosečna ocena Tejtum: 6,75

Statistika Kemba: 16 poena, 4,5 asistencija, 2 skoka, 37% iz igre, 30% za 3 poena, 90% penali.

Statistika Tejtum: 15,5 poena, 3,5 skokova, 3 asistencije, 28% iz igre, 29% za 3 poena, 85% penali.

Zna se ko je apsolutni favorit u ovom duelu, tu nema spora. Ali da li Kelti moraju pasti bez da su zadali pravi udarac?

Statistika i ono što je golim okom vidljivo se slažu ovoga puta. Tejtum i Kemba igraju ispod proseka i to je koštalo Boston u prva dva meča. Tejtum je bio nešto bolji u prvom, Kemba u drugom.

Realno gledano kako su Netsi bili šuterski raspoloženi u drugom meču, teško da bi ih bilo koji tim NBA lige savladao. Ali prvi meč je druga priča, Kelti su imali “ulaz”, ali ni Tejtum, ni Kemba nisu bili na nivou.

Serija se seli u Boston, Garden je rušio i ekipe u mnogo boljoj formi. Nadajmo se da će huk vernih navijača Seltiksa podići i nivo igre njihovi glavnih zvezda.Džimi Batler i Bem Adebajo, Majami Hit.

Prosečna ocena Džimi: 6,25

Prosečna ocena Bem: 6,75

Statistika Džimi: 13,5 poena, 6 skokova, 6 asistencija, 2 ukradene lopte, 25% iz igre, 22% za 3 poena, 64% penali.

Statistika Bem: 12,5 poena, 7,5 skokova, 4,5 asistencija, 35% iz igre, 70% penali.

Šta je ovo momci? Kakve su ovo predstave?

Majami Hit koji je “kupio” fanove širom sveta svojim igrama u mehuru više ne postoji. Letargičnost Džimija Batlera i manjak samopouzdanja Bema Adebaja su nešto što me je potpuno iznenadilo u prva dva meča.

Nisam očekivao da Majami ponovo izbaci Milvoki, da se razumemo. Po mom mišljenju Milvokije prvi favorit za osvajanje šampionske titule, ali o tome drugom prilikom. Ali ovakva izdanja dva najbolja igrača tima? Potpuno razočarenje.

Serija nije gotova, daleko od toga. Majami je jako nezgodan teren za gostujuće ekipe, ali Hit mora da se trgne. Pod Hitno (mnogo loša fora, ali morao sam).Tajler Hiro, Majami Hit.

Prosečna ocena: 6

Statistika: 7 poena, 2,5 skokova, 2 asistencije, 20% iz igre, 43% za 3 poena, 100% penali.

Razmišljao sam da čitavu ekipu Hita postavim na prvo mesto, ali ne. Ova glava? Ovo je glava za ozbiljnu analizu.

Sećam se ushićenja navijača posle završetka finala “Imamo Džimija, imamo Bema, imamo Hira, titule u nizu”. Na raznim glasanjima na sajtu NBA i propratnim društvenim mrežama navijači su glasali da bi pre imali u timu Hira nego Pola Džordža, čak Devina Bukera, druge “All Star” igrače.

Regularni deo sezone upalio je alarm. Hiro je u velikom broju utakmica igrao zabrinjavajuće, a sada su i bitni mečevi to potvrdili. Tajler pravi regres u svojoj igri kakav sam retko vidjao kod mladih igrača u dugom nizu godina otkada pratim NBA ligu.

Najveći problem je govor tela. Kao da ne postoji želja da se stanje promeni. Za razliku od “mehur Hira” bojažljivo napada reket. Kao što sam već napisao, potrebna je detaljna analiza. Čini se da košarka ovom momku nažalost nije na prvom mestu.

Iskreno se nadam da će Hiro okrenuti situaciju u svoju korist u preostalim mečevima serije.