NBANoLimits

Bruklin poveo u seriji (ocene)

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.06.2021 00:00
Bruklin poveo u seriji (ocene)
Bruklin poveo u seriji (ocene)

Stegnuto. Tako se može opisati igra Milvoki Baksa u uvodnom meču ove serije. Ekipa koja je bila medju najboljima u regularnom delu sezone što se broja ubačenih trojki tiče, pa i postavljala rekorde u seriji protiv Majami Hita, sinoć je ubacila samo šest. Trećinu od toga ubacio je Janis Adetokumbo. To nije recept za uspeh.

Velike zasluge idu naravno na račun odbrane Bruklin Netsa, ali verovatno i većeg iskustva igranja ovakvih utakmica njihovih najboljih igrača. Za Durenta i Kajrija ovi mečevi su postali rutina, Milvoki je ekipa koja još uvek mora da preskoči tu prepreku.

Nažalost, već u prvom minutu meča igru je napustio Džejms Harden. Čini se da je obnovio povredu zadnje lože.

Idemo na ocene…Kevin Durent – 8,5

Imao je Kej Di sitnih problema na samom startu sa Pi Džej Takerom koji je ušao motivisano u ovaj duel, ali ništa što bi značajno narušilo ritam nekadašnjeg MVP-ja finala lige. Kada je trebalo da šutira, šutirao je. Kada su ga udvajali verovao je saigračima i to je obično dovodilo do odličnog protoka lopte Bruklina (sav kredit ide Nešu za ovo). Odlična igra u odbrani tokom čitave utakmice.

Kajri Irving – 8,5

Postavio je sto za saigrače odličnom i odlučnom igrom na početku meča. U momentima kada se možda činilo da ova utakmica ide u smeru onih sa kraja regularnog dela koje je dobio Milvoki, Kajri je preuzimao odgovornost. Promašaji su došli u drugom delu kada ih je Bruklin mogao i priuštiti jer je rezultatska prednost bila sve veća.

Džo Heris – 8

Još jedna dobra predstava, još jedno odlično šutersko veče Džoa Herisa. Momka koji iz utakmice u utakmicu dokazuje da je Šon Marks napravio strašan potez kada mu je ponudio unosni ugovor prošlog leta. Zaista odlično “paše” najboljim igračima tima i u svojoj ulozi igra perfektno.

Blejk Grifin – 8

Kada već pričamo o ulogama… Kakva rola Blejka Grifina sinoć! Nisu samo brojke impozantne, a one su igrajući pored velikih potrošača zaista za svaku pohvalu (18 poena i 14 skokova) već su stvari koje se ne nalaze na papiru ostavile veći utisak. Nije bilo izgubljene lopte sinoć za Blejka Grifina, niti mečapa u kojem se nije snašao. Nema dužinu da brani Grka, ali je njegova želja za pobedom sinoć trasirala put Bruklinu.

Brus Braun – 7,5

Niski centar Bruklina, ili kako već da nazovemo poziciju koju Brus Braun igra za Netse ove sezone, nastavlja da pruža odlične partije ove godine, kako u regularnom delu sezone tako i u plejofu. Slično Grifinu igra u ulozi “lepka”, krpi sve rupe i u napadu i u odbrani, ali i na ofanizvnom skoku. Uvek prisutan, donosi dobre odluke i zna da otme momentum utakmice protivniku svojim načinom igre.

Lendri Šamet – 7

Nije ni sinoć briljirao Šamet, kao ni u seriji protiv Bostona. Nije u šutu i od svih igrača uloge u timu Bruklina, na svoju se najteže navikava. Ipak, za razliku od pomenute serije ovoga puta ubedljivo je dobio svoje minute na terenu (+10), pa iako nije ubacio niti jednu trojku, što mu je glavni zadatak trenutno, dobio je prelaznu ocenu.

Nikolas Klakston – 7

Mladi centar Bruklina igra sa puno energije i donosi stvari koje nećete videti na “boks skoru”. Njegova dužina je problem, a razmišljanje i prepoznavanje situacija je sve bolje. Dovoljno mobilan da preuzme niže igrače što je i sinoć pokazao. Kao i Šamet, ubedljivo je dobio svoje minute na terenu (+12).

Majk Džejms – 8

Možda neočekivano, s obzirom da nije dobio minute u seriji protiv Bostona (a Tajler Džonson je igrao jako dobro u svojim) Majk Džejms je oteo gro minuta nakon povrede Džejmsa Hardena. Malo je reći – ispunio je sva očekivanja. Samopouzdanje sa kojim Džejms igra donosi mu rezultate, poeni u rukama koje je zaradio igrajući u Evropi dovode do koševa iz naskoka ili driblinga koje protivnici ne očekuju. Perfektan ponovo u organizaciji igre i “drive & kick” igri.

Stiv Neš – 8,5

Verovatno najbolje izdanje Stiva Neša u ovom plejofu. Bruklin je bio spreman na sve defanzivne šeme Milvokija, nalazio rupe u odbrani i pametno koristio udvajanja. Sve odlike odlične pripreme od strane trenera. Defanzivno su maksimalno otežali posao Baksima, koji gotovo da nisu imali otvoren pogled za 3 poena.

Janis Adetokumbo – 8,5

Ovaj poraz svakako ne ide na ruku Grka. Adetokumbo je učinio sve što je u njegovoj moći da Baksi slave na ovom meču. Kao što smo već pomenuli, pogodio i 2 trojke iz 5 pokušaja, šutirao i odličnih 16/24 iz igre. Ćeraće se još Bruklin i Milvoki u ovoj seriji, a Janis će čini se imati mnogo šta da kaže. Nemaju Netsi individualno rešenje za njega.

Kris Midlton – 6

Krajnje razočarenje sinoć. Nakon serije protiv Majamija u kojoj je izgledao dominantno, u šutu, sa puno samopouzdanja, sinoć smo ponovo videli Krisa Midltona koji kao da ne veruje u svoj šut. Nije ga mnogo bilo ni u ostalim segmentima igre. Jednom rečju – neprimetan, što kod njega ne sme biti slučaj.

Džru Holidej – 7,5

Korektna partija Holideja. Očekivano dobar u organizaciji igre, pogodio nekoliko teških, ali i promašio nekoliko šuteva koje smo očekivali da pogodi. Otežavao život Irvingu koliko je mogao, ali nekim danima to jednostavno nije dovoljno.

Bruk Lopez – 7,5

Mnogo više u srcu reketa što se ofanzive tiče, nego li što smo na njega navikli u dresu Milvokija. Dobro za njega, ali možda i ne za ekipu Baksa, s obzirom da je dosta uticalo na širinu u napadu. Elem, Bruk je odradio što je do njega, strašno efikasan unutra. Bruklin nema dovoljno snažno telo koje bi se suprotstavilo Lopezu u reketu.

Pi Džej Taker – 7,5

Pisali smo već, dao je sve od sebe protiv Durenta. Motivisan kao i uvek. Pogodio nekoliko šuteva u ranoj fazi meča, ali ga nakon toga nije bilo u ofanzivnim akcijama.

Bobi Portis – 7

Klupa Milvokija nije donela kvalitet kao u seriji protiv Majamija. Važi to i za Portisa, koji je ipak bio solidan u svojim minutima. Timski nisu generisali dovoljno šuteva spolja, što je problem za Budenholzera, pa tako ni Portis nije mogao da pokaže svoje najmoćnije oružje.

Brin Forbs – 6,5

Jedan od junaka serije protiv Majamija sinoć nije imao svoje veče. Tek dva pogodjena šuta iz osam pokušaja, u utakmici u kojoj se nikako nije video njegov doprinos, ni u kakvom smislu.

Pet Konaton – 7

Nema mnogo situacija za koje bi mogli reći da je u njima Konaton mogao bolje. Protok lopte Milvokija jednostavno nije bio na nivou kako bi se ovom momku bilo šta zamerilo. Korektan defanzivno ponovo.

Džef Tig – 6,5

Povredom Divinćenca otovorio se prostor za još jednog igrača sa klupe, a tu ulogu zadužio je Džef Tig. Nekadašnji “All Star” igrač je samo senka tog košarkaša, igra bez samopouzdanja.

Majk Budenholzer – 6,5

U nekoliko navrata smo naveli da su protok lopte i broj upućenih trojki bili najveći problem Milvokija, a to je svakako zaduženje trenera. Baksi su ponovo izgledali pomalo nepripremljeno za ovaj meč. U seriji protiv Majamija šutirali su prosečno preko 40 trojki na utakmici, sinoć samo 30. Čini se da je Budenholzer želeo da iskoristi nadmoć u reketu, te je Bruk previše vremena proveo na postu i ganjajući ofanzivne skokove, što je svakako naštetilo spejsingu Baksa i onome zbog čega je njihov napad izgradjen oko Grka bio prepoznatljiv.Igrač utakmice: Kevin Durent

Svakako neko ko je najviše uticao na ishod utakmice. Pažnja koju su mu Baksi pružali i način na koji ju je Durent koristio bitno su uticale na tok meča.

X faktor: Blejk Grifin

Razmišljali smo dugo izmedju Džejsma i Grifina, ali Blejk na kraju dobija laskavo priznanje. Kao što smo već naveli u njegovom odseku, igrao je sa željom koja se retko vidja i doneo neophodnu čvrstinu svom timu kako bi se dobijali ovakvi plejof mečevi.