NBANoLimits

Deset najboljih igrača prve runde

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.06.2021 00:00
Deset najboljih igrača prve runde
Deset najboljih igrača prve runde

Sinoćnjim porazom Dalasa od strane Klipersa zvanično je kompletirana prva runda NBA plejofa.

Neki igrači su prikazali sjajne partije, neki neočekivano podbacili. Redakcija No Limitsa pomno je ispratila dešavanja i skladno sa skromnim znanjem ocenila aktere svakog meča prve runde.

U narednim satima možete očekivati i listu onih koji su najviše podbacili, kao i listu najprijatnijih iznenadjenja.

Za sada, krećemo sa 10 momaka koji su pružili najimpresivnije partije u svojim serijama. Da napomenemo da Džoela Embida neće biti na listi jer je propustio dva od pet mečeva u seriji, a po prosečnoj oceni (8,5) bi se našao na našoj listi.

Takodje, imajte na umu da mečevi drugi runde serija koje su već počele, ne ulaze u prosečnu ocenu.

Krećemo!

Prosečna ocena: 8,3

Statistika: 32,6 poena, 7,4 skoka, 3 asistencije, 2,2 blokade, 1,4 ukradene lopte – 55%/50%/92%.

Zamislite da vidite ovakvu statistiku, a kaže “rutinska” serija Kevina Durenta. Ipak, to je upravo i bio slučaj. Bruklin je jednostavno mnogo kvalitetniji sastav od Bostona.

Durent je odradio svoje, bio očekivano neodbranjiv, igrao kvalitetnu odbranu i u mnogome doprineo laganom prolazu svog tima.

Ono pravo za Bruklin tek predstoji, teška serija protiv dvostrukog MVP-ja, Janisa Adetokumba i Milvoki Baksa. Netsi su krenuli impresivno, ali čini se da će ovo biti duga bitka.

Prosečna ocena: 8,5

Statistika: 30,2 poena, 8,2 asistencije, 4,8 skokova, 49% iz igre, 32% za 3 poena, 78% penali.

Momak koji je držao prvo mesto na ovoj listi nakon dva odigrana meča, nije uspeo da nastavi u nenormalno kvalitetnom ritmu.

Pružio je Dža odlične partije i u naredna tri meča, ali nije to bilo dovoljno da se otme makar jedna pobeda zahuhtaloj lokomotivi zvanoj Juta Džez.

Morantova moć da bukvalno kada poželi udje u srce odbrane Jute donosila mu je najviše uspeha, kombinovano naravno sa mekanim flouterom.

Pisali smo i na društvenim mrežama da je Morant naš pik za igrača koji će biti katapultiran medju najsjajnije zvezde NBA lige naredne sezone.

Prosečna ocena: 8,5.

Statistika: 35,7 poena, 10,3 asistencije, 7,9 skokova, 49% iz igre, 41% za 3 poena, 53% slobodna bacanja.

Da li je Luka Dončić odigrao vanzemaljsku seriju protiv favorizovanih Los Andjeles Klipersa? Jeste.

Može li se nešto zameriti Luki? Ipak, može.

Gro Dončićevih poena u ovoj seriji, bukvalno u svakom meču, dolazio je u prvom poluvremenu. Slažemo se, korekcije Klipersa u odbrani tokom drugih poluvremena, veća pažnja, udvajanje, sve je  to uticalo na manji protagonizam.

Dončić ipak mora dodatno da poradi na svojoj fizičkoj spremi narednog leta. Očigledno je da tu ima puno prostora za napredak. Iako je nesumnjivo medju najboljim igračima NBA lige, Dončić je daleko od svog maksimuma što se kondicije i spreme tiče.

Druga stvar, koja se već duže vreme provlači i gura pod tepih jesu slobodna bacanja. U jednom trenutku serije je šutirao bolje za 3 poena nego li sa linije penala.

Kada se ove dve stavke dovedu u red? Biće čupaj travu maskiraj se za čitavu NBA ligu.

Prosečna ocena: 8,5.

Statistika: 34,3 poena, 10,2 asistencija, 4,3 skoka, 46% iz igre, 45% za 3, 94% sa linije penala.

Ako je ikada Dejmijenu Lilardu trebala podloga, priča po kojoj bi zatražio “trejd” a opet kao heroj napustio Portland – to je upravo sada.

Lilard je učinio bukvalno sve što je u njegovoj moći u seriji protiv Portlanda, ali njegova ekipa je uspela da stigne do samo dve pobede.

Odigrao je samo jedan slabiji meč, utakmicu broj četiri, koju su kontradiktorno dobili igrači Trejl Blejzersa u Portlandu.

Ostaće upamćena magija iz petog meča kada je ubacio 12 trojki iz 17 pokušaja, ukupno 55 poena, ali ni to nije bilo dovoljno da njegov tim stigne do trijumfa.

Prosečna ocena: 8,5.

Statistika: 27,8 poena, 10,6 asistencija, 7,2 skoka, 2 ukradene, 1,2 blokade, 56% iz igre, 48% za 3 poena, 91% sa linije penala.

Na veliku žalost iskrenih fanova košarke i NBA lige, pa čak i onih koji su protiv super tima formiranog u Bruklinu, Džejms Harden je u prvom minutu meča protiv Milvokija doživeo povredu zadnje lože zbog koje će verovatno odsustvovati tokom čitave serije.

Elem, to ne oduzima ništa od njegove perfektne igre u seriji protiv Bostona. Jeste Bruklin bio veliki favorit, ali ne smemo zbog toga oduzeti ništa Bradi.

Iako je propustio veliki broj mečeva u završnici sezone, iako “velika trojka” nije igrala previše zajedno, sve je izgledalo savršeno podmazano, a ponajviše zahvaljujući nekadašnjem MVP-ju lige.

Prosečna ocena: 8,5.

Statistika: 28,5 poena, 5,8 asistencija, 3 skoka, 45% iz igre, 40% za 3 poena, 90% penali.

Nakon što su Džezeri izgubili uvodni meč u kojem Mičel nije nastupao, po povratku na teren mlade zvezde aposlutno nije bilo pitanje pobednika ni u jednom od naredna četiri meča.

U utakmicama u kojima je mlada ekipa Memfisa bila u konkurentskoj poziciji u finišima mečeva, Mičel je kao po naredbi rešavao susret.

Donovan igra sa nekom smirenošću i stabilnosti koja nije bila prisutna pre samo nekoliko meseci kada je oduševio čitav svet svojim igrama u mehuru.

Teško je poverovati, ali Mičel je već sada znatno bolji igrač. Najveći napredak, pored pomenutih osobina, ostvario je u pregledu igre i veštini dodavanja. Uskoro možete očekivati članak posvećen Mičelovim asistencijama koje putuju brzinom metka.

Prosečna ocena: 8,5.

Statistika: 29,7 poena, 6,2 skoka, 5 asistencija, 49% iz igre, 43% za 3 poena, 94% penali.

Igrao je Buker i na prva četiri meča u odličnom ritmu, ali ono što je uradio Lejkersima u poslednje dve utakmice su legendarne stvari.

Finiks je prosto razmontirao aktuelne šampione na krilima debitanta u plejof utakmicama, momka kome su samo nastupi u najbitnijim utakmicama predstavljali prepreku ka zvezdama najkvalitetnije košarkaške lige na planeti.

Sada ih očekuje polufinale Zapada protiv ekipe Denvera, pa mu onako subjektivno želimo nešto slabije nastupe, bar što se broja pobeda tiče.

Prosečna ocena: 8,58.

Statistika: 33 poena, 10,5 skokova, 4,5 asistencija, 53% iz igre, 43% za 3 poena, 92% sa linije penala.

Sve je ovo normalno, što bi Muta Nikolić rekao.

Malo je reći da je većina NBA javnosti otpisala Denver nakon prve utakmice serije. Izgledali su pogubljeno, svi osim Nikole.

Kako i da ne bude tako, Denveru nedostaje drugi najbolji igrač, tri verovatno najbolja beka u rotaciji. Oni nisu trebali da budu u drugoj rundi, ali oni imaju Nikolu Jokića.

Jokić je igrač koji ima moć, da izvuče maksimum iz svakog saigrača, kao nijedan igrač u ligi trenutno.

Zato i jeste MVP.

Prosečna ocena: 8,6.

Statistika: 29,2 poena, 9,8 asistencija, 2,8 skokova, 44% iz igre, 34% za 3 poena, 92% sa linije penala.

Ima nas mnogo. Siguran sam da nas ima mnogo onih koje je Tre Jang dovodio do ludila u svoje prve tri sezone u ligi. Detinjasto ponašanje, nezreli potezi na terenu, a enormni talenat je samo dolivao ulje na vatru.

Ono što vidjamo od Trea Janga otkako je Nejt Mekmilan postao trener, a pogotovo u seriji protiv Niksa, to je ono što smo očekivali od mladog plejmejkera sve ovo vreme.

Pa i pored toga je, moram priznati, došlo kao iznenadjenje. Sa koliko mirnoće igra, u svojoj brzini, dolazi do željene pozicije na terenu bez ikakvih poteškoća.

Flouter je trenutno automatski podešen. Brzina kojom donosi odluke da li da završi akciju sam ili iskoristi Kapelu/Kolinsa na alejupu graniči se sa kompjuterskom.

Jang će biti problem za čitavu NBA ligu u godinama koje dolaze.

Prosečna ocena: 8,71.

Statistika: 31,1 poen, 7,9 skokova, 4,6 asistencija, 2,3 ukradene, 1 blokada, 61% iz igre, 43% za 3 poena, 90% sa linije penala.

Kakva serija Kavaja Lenarda!

Nakon može se slobodno reći bruke i propuštenih prilika u mehuru, Lenard je pokazao da je još uvek onaj stari. Igrač koji je bio sposoban da na svojim ledjima vodi jedan Toronto do naslova šampiona NBA lige.

Dalas jednostavno nije imao rešenja za njega. Efikasnost sa kojom je igrao graniči se sa naučnom fantastikom. Sigurno, Maveriksi nisu defanzivna mašina, nije ni Fini-Smit najbolji defanzivac u ligi, ali ovo što je Kavaj radio bilo bi za divljenje i protiv Evrokup ekipe.

Sada sledi strašno ozbiljan test za Kliperse. Juta igra neverovatnu košarku i raspoložena je timski, nešto što nije bio slučaj sa Dalasom. Očekujemo paklenu seriju.