NBANoLimits

Top 10 rezervista tokom prve runde plejofa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.06.2021 00:00
Top 10 rezervista tokom prve runde plejofa
Top 10 rezervista tokom prve runde plejofa

Juče smo pisali o najboljim individualcima prve runde plejofa, neke velike serije, velike utakmice, najvećih igrača lige.

Sada ćemo malo pisati i o igračima čiji je učinak prevazišao ono što je smatrano očekivanim. Solo partiture koje su menjale tok utakmica, momaka koji svoje mečeve počinju uglavnom sa klupe.

Neki od košarkaša sa liste su igrali toliko dobro u svojim ulogama, da su tokom serije zavredeli mesto u startnoj postavi. Za nas manje bitno, u opticaj su ušli svi koji su u prvi meč ušli kao rezervisti.

Krećemo…

Prosečna ocena: 7,4.

Statistika: 14 poena, 5 skokova, 2,6 asistencija, 43% iz igre, 33% za 3 poena, 74% penali.

Šteta za Burksa i Nikse što je većina njegove “magije” došla na samom startu serije. Trans u kome se nalazio nije probudio njegove “bitnije” saigrače i Njujork je relativno lako ispao.

Burks je izgradio sebe u odličnog i pouzdanog poentera, veština koja je potrebna svakom timu u NBA ligi.

Kvalitetni bek moći će da vaga ponude ovog leta, kada će ponovo, kao i prošlog biti slobodan igrač.

Prosečna ocena: 7,4.

Statistika: 5 poena, 1,6 ukradene lopte, 1,4 blokade, 42% iz igre, 25% za 3 poena, 50% penali.

Odlučio sam da Tajbulovog saigrača nagradim zbog godina i stavim ga na mesto ispred, ali to ni najmanje ne umanjuje doprinos mladog krilnog igrača Filadelfije.

Bredli Bil je bio tempirana bomba u svakom meču, ali je Tajbul bio taj koji je uklanjao fitilj. Nestvarno brze i spretne ruke u odbrani, moć anticipiranja i lateralna brzina najveće su prednosti mladog Australijanca.

Tajbul je najbolji stoper File i ne bi me začudilo da dobije više minuta u seriji protiv Hoksa, kako bi pokušao da reši jednačinu zvanu “Tre Jang”.

Prosečna ocena: 7,4.

Statistika: 9 poena, 2 skoka, 1,6 asistencija, 1 blokade, 50% iz igre, 40% za 3 poena, 63% penali.

Kakav napredak Tajriza Maksija od starta sezone pa do ovog momenta. Kao što bi vam Dok Rivers rekao, pre svega defanzivno. Svesnost i želja Maksija su na mnogo višem nivou.

Napadački gledano, Maksi je igrao neočekivano kvalitetno od samog starta NBA karijere. A, u seriji protiv Vašingtona je odličnom igrom preuzeo minute Šejka Miltona koji je u dobrom periodu prethodne dve sezone bio bitan deo rotacije Siksersa.

Maksi je jedini preostali “ruki” u doigravanju lige, koji dobija (zaslužene) minute u rotaciji.

Prosečna ocena: 7,4.

Statistika: 6,8 poena, 5,6 skokova, 1,8 asistencija, 46% iz igre, 100% penali.

Najveću ocenu Stiv Neš dobija za majstrostvo i kreativnost u pronalasku uloge Brusa Brauna. Braun je oduvek bio odličan defanzivac, ali ne preterano kreativan i sa malo samopouzdanja u svoj šut.

Najveći Braunov adut je borbenost i snalažljivost unutar reketa. Neš je to osetio i kreirao poziciju koju ćemo nazvati “bek-centar”. Kada je na terenu Braun je taj koji u napadu igra u ulozi centra za Netse. Postavlja pik i rola ka košu.

Pažnja koju dobijaju Kajri Irving, Harden i Durent dovoljna je da se Braunu oslobodi dodatno vreme i prostor da završava u reketu iako mu naravno nedostaje gomila centimetara kako bi se visinski izborio sa tradicionalnim centrima.

U seriji protiv Bostona neretko je donosio dobar momentum svom timu, poenima u reketu, dobrom odbranom ili ofanzivnim skokom.

Prosečna ocena: 7,5.

Statistika: 11,8 poena, 5,8 skokova, 2 blokade, 1 ukradena lopta, 85% iz igre, 63% penali.

Momak koji na najbolji mogući način krči svoj put ka NBA nebu. Gaford je svoj potencijal pokazao na momente i u limitiranom periodu u kojem je nosio dres Čikago Bulsa, ali od dolaska u tabor Vizardsa, grabi titulu odličnog igrača rotacije u ovoj ligi.

Sijaset dugačkih, atletski nadarenih centara je prošlo kroz NBA ligu, ali Gaford ima odredjeni kvalitet i mimo fizičkih predispozicija. Sjajan tajming za blokadu, osećaj kretanja u odbrani i možda najbitnije u današnjoj košarci za centra njegovih karakteristika – odlična pik en rol odbrana.

U jedinoj pobedi Vašingtona, Gaford je podelio čak 5 blokada za samo 26 minuta na parketu.

Prosečna ocena: 7,5.

Statistika: 15,4 poena, 3,4 skoka, 2,7 asistencija, 43% iz igre, 39% za 3 poena, 88% penali.

U pravo vreme za novu naplatu – Redži Džekson igra košarku života.

Nekadašnji učenik Oklahome, koji je pograbio silne novce od Detroit Pistonsa, doživljava renesansu igrajući iza Kavaja Lenarda i Pola Džordža.

Ne mogu se nabrojati bitni šutevi koje je pogodio u seriji protiv Dalasa, ulivao je sigurno Tajronu Luu i saigračima, korišćen u raznim ulogama i u svakoj je doneo kvalitet.

Redži ostaje možda i najbitniji “X” faktor serije protiv Juta Džeza.

 

Prosečna ocena: 7,5.

Statistika: 18,6 poena, 3,2 skoka, 1,4 asistencija, 41% iz igre, 24% za 3 poena, 100% penali.

Nije Klarkson ušao u seriju sa Memfisom onako kako je igrao tokom čitave sezone i zaradio naslov najboljeg “šestog” igrača lige, ali je polako radio ka tome kako su utakmice prolazile, da bi na kraju dominirao i uz Mičela bio možda najzaslužniji za pobede svog tima.

Sloboda koju je Klarkson dobio od Kvina Snajdera donela je uzajamnu dobrobit. Nije mala uloga bivšeg igrača Lejkersa u onome što je Juta postigla do sada ove sezone.

Biće Džordan svakako jedan od ključnih faktora i u dolazećoj seriji protiv Los Andjeles Klipersa.

Prosečna ocena: 7,63.

Statistika: 15 poena, 2,8 skokova, 53% iz igre, 49% za 3 poena, 67% penali.

Od četiri utakmice koliko je bilo potrebno Milvokiju da reši Majami, Brin Forbs je značajno uticao na ishode bar dve.

Šutirao je učenik Grega Popoviča u velikom stilu i sa puno samopouzdanja. Te u retkim trenucima momentuma Majamija, znao da razbije isti.

Nije Forbs samo “trojkaš”, pogadjao je i unutar reketa, igrao odličnu i borbenu odbranu.

Forbs drži opciju u ugovoru za narednu sezonu, ali nakon prikazanog u plejofu, nema sumnje da će istu odbiti i postati slobodan igrač.

Prosečna ocena: 7,8.

Statistika: 19,4 poena, 5 asistencija, 4 skoka, 48% iz igre, 47% za 3 poena, 100% penali.

Rouz je bio posebno impresivan u uvodnim utakmicama serije. Atlanta, koja je bila apsolutno bolji tim u ovom duelu, jednostavno nije imala rešenje za njega i on je bio taj koji je držao Nikse u životu.

Flouter je radio tokom čitave serije, šut spolja možda i neočekivano naštimovan. Rouza je verovatno izdala snaga u poslednjem meču serije, nakon što je u prve četiri utakmice beležio preko 37 minuta u proseku. Znatno više od onoga što je bio slučaj u prethodne 4 sezone.

Rouz će za nekoliko dana ponovo postati slobodan igrač i moći će da naplati odlične partije. S obzirom kako se oseća u Njujorku i koliko je obostrano poštovanje izmedju njega i Tibodoa, teško ga je zamisliti naredne godine bilo gde osim u dresu Niksa. Ima Rouz još mnogo toga da pruži.

Kada se samo setim da je pre samo par godina bukvalno bio na izlaznim vratima lige…

Prosečna ocena: 7,92.

Statistika: 14,3 poena, 5,6 asistencija, 2,6 skokova, 1,3 ukradene, 46% iz igre, 40% za 3 poena, 78% penali.

Monteove brojke možda nisu toliko impozantne kao par prethodnika sa liste, ali njegov uticaj na igru Nagetsa svakako jeste.

Nikola Jokić je svakako i bez sumnje najbolji igrač Denvera, ali Nagetsi ne bi prošli prvu rundu da Monte nije igrao na jednom jako zavidnom nivou. Pogotovo se to odnosi na poslednje dve partije, u kojima je upisao ukupno 50 poena i samo jednu izgubljenu loptu.

Kao što bi Majkl Meloun rekao, Monte nije starter, ali je neko ko završava utakmice Denvera, što je mnogo bitnije.

Jokić i ekipa će trebati još Morisove magije u seriji protiv Finiksa ukoliko žele da prodju u uzastopno finale konferencije. Nije dobro počeo sinoć, ali nadamo se da će biti duga serija.