NBANoLimits

Finiks - Klipersi, 2:0 (ocene)

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.06.2021 00:00
Finiks - Klipersi, 2:0 (ocene)
Finiks - Klipersi, 2:0 (ocene)

Novi meč, nova sjajna borba dva najbolja tima na Zapadu. Čak četiri smene vodjstva u poslednjem minutu, uzbudjenje na vrhuncu, kulminiralo je pogotkom Ejtona u poslednjoj sekundi.

Ostaje žal što ponovo nismo gledali Krisa Pola i Kavaja Lenarda, ali nadamo se da će se i to uskoro promeniti. Pola u taboru Sansa očekuju već za narednu utakmicu, dok je Lenard druga priča. Klipersi će sigurno biti pažljiviji s obzirom da su u pitanju prednji ukršteni ligamenti.

Sansi su pobedili, može se “reći” izvukli ovu utakmicu i pored činjenice da nekoliko bitnih igrača nije bilo na nivou. Sinoć im je CP3 strašno falio u organizaciji igre. Tužniji su svakako u timu Klipersa, koji su i bez jednog od najboljih igrača sveta bili na sekund od “brejka.”

Nakon dve pobede Finiksa, serija se sada seli u Los Andjeles.

Devin Buker – 7

Ni približno kvalitetan kao u prvom susretu, dozvolio je da mu Beverli udje pod kožu i da ga isfrustrira. Nije bio u “zoni” na koju smo od njega navikli tokom doigravanja. Prelazna ocena zbog pogotka dvadesetak sekundi pre kraja za vodjstvo svog tima.

Diandre Ejton – 9

Mašina. Drugačije ne mogu opisati produkciju Ejtona u plejofu, kao ni na sinoćnjoj utakmici. Skuplja sve skokove, brani sve protivničke igrače i zida reket. Efikasnost na ofanzivnom delu terena je nešto što se retko vidja.

Mikal Bridžes – 7

Mikal kao da je van šuta već par mečeva, večeras je kulminiralo sa nekoliko promašenih otvorenih pogleda. Pre svega onaj poslednji, kada su Sansi mogli do prednosti. Srećom po njega lopta je završila u posedu Sansa, a Ejton pogodio za pobedu. Očekivano dobar u defanzivi što mu donosi prelaznu ocenu.

Dže Krauder – 6,5

Za razliku od Bridžesa, Kraudera nije bilo preterano ni u defanzivi. Nije uspeo ni da iznervira protivničke napadače, što mu je očigledno deo posla. Zna da udje u periode gde jednostavno ne postoji ni kao opcija u ofanzivi i trenutno prolazi kroz jedan od tih.

Kamerun Pejn – 9

Partija karijere Kameruna Pejna. Rekord po broju postignutih poena bilo što se regularnog dela ili plejofa tiče. Ponavljam još jednom, nema igrača koji je ostao ispred Pejna kada ovaj krene u dribling tokom čitavog plejofa. Nije drukčije bilo ni večeras. Najbolji akter susreta.

Kamerun Džonson – 7,5

Pisali smo već o stabilnoj igri i staloženosti Kameruna Džonsona. Samo je potvrdio naše reči večeras i pokazao da je više od čistog trojkaša.

Tori Kreg – 6,5

Nije bio Kreg efikasan i učinkovit kao u prethodnom susretu.

Dario Šarić – 7,5

Solidna rola Darija Šarića ponovo. Učvrstio je Sanse, koristio “small ball” u odredjenoj dozi i zaustavio minute Kazinsa iz prošlog meča.

Ituan Mur – 7

U dosta drugačijoj varijanti i ulozi u odnosu na onu koju ima tokom čitave karijere, Mur doprinosi solidno ekipi Montija Vilijamsa. Tri asistencije i pet skokova za samo 11 minuta na terenu.

Monti Vilijams – 7,5

Mogao je Monti bolje sinoć, dozvolio je da njegovom timu iscuri solidna zaliha u poslednjoj četvrtini, ali se “izvadio” sjajnim napadom za pobedu. Zanimljivo da Finiks nije imao tajmaut na 0,9 sekundi do kraja ali je Monti uspeo da nacrta perfekciju za vreme dok su sudije utvrdjivale kojoj će ekipi pripasti lopta.

Pol Džordž – 8,5

Pored činjenice da nije bilo njegovo šutersko veče pronašao je način da ostavi svoj pečat na ovoj utakmici. Pogodio je čak dva puta u poslednjem minutu za prednost svog tima, ali je promašio ključna bacanja za overu pobede, najmanje produžetka.

Redži Džekson – 8

Stabilno izdanje Džeksona, po ko zna koji put. Da ga nije bilo na ovom nivou u plejofu Klipersi verovatno ne bi prošli ni pored Mavsa.

Markus Moris – 6,5

Ne treba biti preterano kritičan prema Morisu, očigledno ga muči povreda kolena.

Nikolas Batum – 7

U dosta smanjenoj roli Batum je ponovo odigrao korektno. Lu se odlučio da večeras u većoj meri izbegne “small ball” i to je koštalo neke momke minuta, medju kojima i Francuza.

Terens Men – 7,5

Men takodje nije imao puno prostora, ispod 20 minuta za momka koji je svakako u top 3 igrača Klipersa u poslednjih nekoliko mečeva. Uspeo je da bude produktivan i u smanjenoj ulozi. Mora bolje, to jest pametnije u nekim situacijama u defanzivi. Poklonio Finiksu par lakih poena prekršajima.

Režon Rondo – 7

Još jedna korektna rola Ronda. Pogodio je dve trojke na početku meča, ostavio Kliperse u priključku, ali je kako se bližio kraj bio sve nesigurniji. Par lepih asistencija.

Luk Kenard – 7,5

Kenard je bio odličan u poslednjoj četvrtini i glavni je razlog zbog kojeg su se Klipersi vratili u meč. Ponavljamo, mora napraviti iskorak u odbrani kako bi mogao da “uzme” više minuta tokom utakmice.

Ivica Zubac – 7,5

Ejton ga jeste nadigrao, ali muški se borio Ivica Zubac tokom čitavog meča. Pokušavao da pomogne na sve strane, svirana su mu i dva prekršaja koja možda nisu zaslužena. Pogodio sigurno u finišu utakmice kada mu se ukazala prilika.

Patrik Beverli – 8,5

Perfektna odbrana Beverlija, pa i udarac glavu o glavu sa Bukerom, verovatno planiran. Šalu na stranu, nije bilo loše namere Beverlija, a tokom čitavog meča je bio kao privezak najboljem igraču Finiksa. Pogodio dve trojke u bitnim momentima.

Demarkus Kazins – 6,5

Ništa od Kazinsa na ovom meču, shvatio je to i Lu rano i povukao ručnu.

Tajron Lu – 7,5

Ponovo jedan meč u kojem Lu može da žali, ali i da bude zadovoljan kako je njegova ekipa odigrala. Uspeva da nadje načine da njegova ekipa poentira i u momentima u kojima je odbrana Finiksa na vrhuncu, a navijači u ekstazi. Svakako da će im prijati da igraju pred domaćom publikom.