NBANoLimits

Milvoki - Atlanta, 0:1 (ocene)

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.06.2021 00:00
Milvoki - Atlanta, 0:1 (ocene)
Milvoki - Atlanta, 0:1 (ocene)

Odlična predstava u Fiserv Forumu, Atlanta Hoksi su dokazali da nisu “za džabe” u finalu konferencije i nastavljaju da potvrdjuju epitet najprijatnijeg iznenadjenja plejofa.

Baksi su vodili i dvocifrenom razlikom tokom prvog poluvremena, te imali puno problema u trećoj deonici da zaustave Janga. Činilo se ipak na nekoliko minuta pre kraja i +7 da će favoriti uzeti uvodnu utakmicu serije, ali su igrači Atlante još jednom pokazali koliko su otporni i sa koliko samopouzdanja igraju.

Biće ovo čini se veoma dobra i duga serija. Idemo na ocene.

Janis Adetokumbo – 8,5

Odlična partija Adetokumba u većem delu meča, ali nedovoljno za pobedu. Takodje, ponovo je kreacija sopstvenog šuta bila problem i mnogo više je zavisio od drugih kada je bilo najbitnije.

Kris Midlton – 6,5

Užasna partija Midltona. Ima s vremena na vreme Kris ovakve “ispade”. Bilo ih je i protiv Bruklina. Zaradio 6,5 umesto niže ocene zbog dva vezana pogotka u poslednjih 5,6 minuta utakmice. Inače, 6 od 23 iz igre, nijednom nije pogodio trojku iz devet pokušaja, daleko ispod proseka.

Džru Holidej – 9

Verovatno najbolja Džruova partija tokom čitavog plejofa. Odlično se oporavio od teške serije protiv Bruklina, posebno za njega. Našao je samopouzdanje u šut, pronalazio saigrače u perfektnim pozicijama. Da se Midlton pojavio makar nekako tokom utakmice, Milvoki bi ovo verovatno rešio u svoju korist.

Bruk Lopez – 6,5

Mnogo manji faktor nego što smo od njega navikli. Više je dao i u za njega strašno komplikovanoj sitauciji protiv Netsa. Milvoki će sigurno tražiti više. Sva tri promašaja za 3 poena bila su potpuno otvorena.

Pi Džej Taker – 7

Agresivan na skoku, ne toliko aktivan u odbrani, jer Hoksi jednostavno nemaju igrača koji bi angažovao kod Takera ono što je tražilo čuvanje Durenta. Nije nemoguće da Budenholzer počne da daje dodatne minute nižim igračima sa klupe poput Forbsa i Konatona.

Pet Konaton – 6,5

Nije bilo njegovo veče. Jednostavno, ništa nije ulazilo, a otvoreni šut za izjednačenje u poslednjem napadu samo je kap koja je prelila čašu. Imao je Konaton ipak neke odlične momente do sada u plejofu, pa očekujemo i njegov “oporavak”.

Brin Forbs – 7

Forbs dosta bolji nego li u seriji protiv Netsa, čini se da je ovo duel u kojem će ponovo moći da dobije više minuta. Jedna bitna trojka na volšeban način izašla iz koša.

Bobi Portis – 7

Odlična rola u prvom poluvremenu. Iz nekog razloga u njegovim minutima tokom drugog dela nije bilo baš nikakvog protagonizma sa njegove strane. Nije imao lopti i situacija da napravi bilo kakav učinak.

Džef Tig – 6,5

Nažalost, čini se da Džefu Tigu u trenutnom stanju nije mesto u finalu konferencije.

Majk Budenholzer – 6,5

Neshvatljivi potezi prilikom branjenja Trea Janga. “Drop” pokrivanje koje je Tre demolirao prilikom svakog pika svakako nije način kojim će zaustaviti plejmejkera Atlante. Filadelfija je imala mnogo više uspeha sa snažnijim iskakanjem dužih igrača na Jangu, ali Budenholzer kao da nije pogledao te utakmice.

Tre Jang – 10

Gotovo perfekcija. Magija u režiji Trea Janga. Prvi igrač sa 45 ili više poena i 10 ili više asistencija u finalu konferencije. Rekorder po broju poena na debiju u finalu konferencije. Možemo da nabrajamo do sutra. Jedina zamerka – na par minuta sredinom poslednje četvrtine se u nekoliko vezanih napada olako zadovoljio teškim šutevima za 3 poena.

Džon Kolins – 9

Neverovatno kako igra ovaj momak tokom plejofa, a sinoć možda i najbolja partija. Verovao sam da je odličan igrač, ali je tokom ovog niza prevazišao sva moja očekivanja. Mislim da je blizu čak i maksimalnog ugovora po okončanju sezone, kada će postati ograničeno slobodan igrač. Jang je definitivno najbolji akter sinonje utakmice, ali Kolins je taj koji je sa nekoliko poteza u finišu ostavio Atlantu u životu, kada su samo nekoliko minuta pre kraja gubili i sa 7 poena razlike.

Klint Kapela – 8,5

Veliki teret je na njegovim ledjima, ali i dalje obavlja svoje zadatke na visokom nivou. U prošloj seriji je čuvao Embida, sada čuva Janisa Adetokumba, šta više tražiti od njega. U nekoliko navrata odlično zaustavio Grka u igri 1 na 1.

Kevin Hurter – 7

Daleko od performansa iz sedmog meča protiv Filadelfije, očekuju se bolje partije od “ridjeg”.

Bogdan Bogdanovic – 7

Očigledno povredjen i limitiran, nemamo srca da damo manje od sedmice. Daje apsolutno sve od sebe. Pored činjenice da nema pun raspon pokreta igra jako dobro u odbrani. Ofanzivno, videlo se u par navrata kada je uspeo da dobije otvoren pogled da jednostavno ne može dovoljno da se odrazi nogama, te kompenzuje i šutira rukama mnogo više nego što bi trebalo. Naše je mišljenje (niko nas ne pita, al aj’ da ga damo) da je bilo bolje i za Atlantu i za Bogdana da je preskočio uvodne mečeve serije kako bi se koliko toliko oporavio.

Danilo Galinari – 7

Par bitnih poena Gala, ali je Milvoki uspevao da dobije te minute u kojima on i Vilijams dominiraju. Ubedljivo. Moraće sa više energije u narednom meču kada se očekuje reakcija Baksa.

Lu Vilijams – 6,5

Pomenuli smo većim delom u sektoru za Gala. Nakon one odlične, perfektne partije u petom meču protiv Siksersa, nema mnogo doprinosa sa njegove strane.

Solomon Hil – 7

Borbeno, kao što smo navikli, odličan na skoku i gradjenju skoka pre svega. Finta dodavanja kojom je prevario Džrua i otišao na kucanje čini se kao da je malo poljuljala odbranu Baksa koja je u tim momentima bila na visokom nivou.

Nejt Mekmilan – 8,5

Nastavlja Mekmilan da piše doktorsku disertaciju u ovom plejofu. Njegove defanzivne šeme i rotacije u zaustavljanju najboljih igrača protivnika su lepota za gledati. Tim je toliko pripremljen da sam u nekoliko navrata video kako igrači koji nisu na lopti sugerišu saigračima kako da se kreću i gde da se pomeraju u odbrani, u različitim akcijama Baksa. Bili su pripremljeni na sve.