NBANoLimits

Milvoki - Atlanta, 1:1 (ocene)

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.06.2021 00:00
Milvoki - Atlanta, 1:1 (ocene)
Milvoki - Atlanta, 1:1 (ocene)

Blamiranje broj jedan dosadašnjeg dela plejofa. Spektakularno loše izdanje Atlante, na kraju 125:91, ali realan rezultat sigurno je izmedju 35 i 40 poena razlike, po prikazanom na terenu.

Baksi su ušli očekivano motivisano, ali Hoksi su bili začudjujuće ležerni, kao da su jednom nogom već u velikom finalu, a ne da imaju samo jednu ostvarenu pobedu.

Baksi – Hoksi, 1:1. Sledeći meč igra se sutra uveče, u Atlanti. A evo i ocena igrača.

Janis Adetokumbo – 8,5

Nije se zadovoljavao ispucavanjima van reketa, bar ne dok Baksi nisu izgradili solidnu zalihu. Udario je temelj odlične igre Milvokija konstantnim napadanjem reketa i kažnjavanjem Hoksa. Jedno zaista prelepo polaganje moramo izdvojiti i pored ovog preterano naglašenog slavlja.

Kris Midlton – 8

Puno problema je imao Midlton u prvom meču. Nekada izgleda, da probam najbolje da se izrazim, kao da ga mrzi da igra. Večeras to nije bio slučaj. Nije Kris imao puno posla, jer su Baksi brzo i lako rešili ovaj meč, ali sa par odličnih poteza ulio je sigurnost timu.

Džru Holidej – 8,5

Još jedna perfektna partija Džrua Holideja. Pravovremena igra, zna kada i kako da proigra saigrače, kada da poentiranje preuzme na sebe. Čini se početak velike serije za Džrua.

Bruk Lopez – 8

Mnogo veći faktor nego u prvom meču. Na obe strane terena. Bar pet puta je propisno izmaltretirao Trea Janga, što nikako nismo očekivali da vidimo. Pogodio svoje otvorene trojke za razliku od prošlog puta i imao jedno ozbiljno kucanje na Kapeli.

Pi Džej Taker – 7,5

Odradio “prljavi” posao ponovo. Nekoliko puta uspeo je da uhvati ofanzivne skokove izmedju više igrača protivnika. Odlične rotacije u odbrani, neverovatan uticaj na igru sa samo jednim šutem i bez ijednog poena.

Pet Konaton – 7,5

Odradio svoj posao, kao i bukvalno svaki igrač Milvokija sinoć. Bio je i više nego spreman da odapne iz svojih situacija, 3 od 3 šutirao trojke.

Brin Forbs – 7,5

Ušao u ritam sa lepim flouterom, pa onda trojka sa vrha nakon gužve. Pomogao značajno u najvećem nizu Baksa, tokom druge deonice. Promašio ponovo par otvorenih šuteva, ali ušle su dve trojke koje će mu svakako uliti samopouzdanje.

Bobi Portis – 8

Odlična rola Portisa. Ofanzivno, defanzivno, na skoku. Bio je aktivan, jurio lopte i svoje situacije. Oslikalo se učinkom.

Majk Budenholzer – 8

Baksi su bili vidno spremniji za ovaj meč. Pritisak na igrače bez lopte je očigledna korekcija u odnosu na uvodnu utakmicu i to je donelo rezultate, pogotovo u velikom nizu tokom druge četvrtine. Nastavljaju da brane pik en rol Janga u dropu i to bi mogao da bude problem, ali su igrači koji okružuju glavne aktere u piku bili uže i mnogo aktivniji, skratili su prostor za manevrisanje. Budneholzer sa jakom prelaznom ocenom sinoć.

Tre Jang – 6

Najveći krivac za potpuni debakl Hoksa sinoć. Ležernost i gluposti na koje smo od njega navikli u proteklim godinama, ali ne tokom ovog plejofa, nikako. Devet izgubljenih lopti, čini mi se osam u prvom poluvremenu i sigurno šest u drugom delu druge četvrtine kada je prelomljen ovaj meč.

Džon Kolins – 7

Jedina svetla tačka u teškom porazu tima. Kolins radi svoj posao na pravi način. Nije mogao da spreči ono što se dešavalo na terenu nakon prve četvrtine.

Klint Kapela – 6

0 faktor. Na obe strane terena. Nije uspeo da zaustavi protivničke igrače u 90% slučajeva, ni da oteža poentiranje čak. U nekoliko ofanzivnih poseda pretvrd.

Kevin Hurter – 6,5

Kao i Jang, u nekoliko situacija jako nemaran. Kao da su sve dečije bolesti Hoksa sinoć isplivale. Dobro za njih što su sve skupa bile u jednom meču.

Bogdan Bogdanovic – 6,5

Ohrabrujuće je izgledao šut spolja sinoć. Ne samo zbog dve pogodjene trojke, već zbog čitavog pokreta prilikom šutiranja. Daleko je to od normalnog Bogdanovog stanja, ali čini se da ide na bolje.

Danilo Galinari – 6,5

Galo nastavlja da kažnjava mismečeve na postu i sa relativnom sigurnošću šutira spolja, što su njegovi najveći kvaliteti. Nije mogao da spreči sinoćnju blamažu.

Lu Vilijams – 6,5

Ne očekuje se od njega da bude igrač koji će okrenuti stvari u igri Atlanti, ima mnogih pre njega koji su za to zaduženi, ali znamo da ima tu moć. Sinoć je bio daleko od najboljeg svog izdanja.

Solomon Hil – 6,5

Očekivano borbeno, pokušao je da razdrma saigrače. Iznudio je par prekršaja u napadu, ali to nije donelo momentum. Trenutno bez ikakvog samopouzdanja u šut.

Nejt Mekmilan – 6,5

Nije Mekmilan uspeo da trgne svoj tim i čini se da su psihički bili potpuno nespremni. Ubedljivo najgore izdanje i trenera Hoksa u ovom plejofu.