NBANoLimits

Klipersi - Finiks, 2:4 (ocene)

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.07.2021 00:00
Klipersi - Finiks, 2:4 (ocene)
Klipersi - Finiks, 2:4 (ocene)

Nisu mogli više. Nakon serije pobeda u eliminacionim mečevima, Klipersi nisu izdržali. Odigrali su 19 utakmica u poslednjih 40 dana i to je bilo bolno primetno u drugom poluvremenu sinoć. Jednostavno je nestalo goriva.

Nije pomoglo ni što se sa druge strane nalazila silno motivisana, a opet dobro podmazana mašina. Ekipa na čelu sa jednim od najboljih igrača u istoriji košarke koji nikada nije igrao u velikom finalu… do sada.

Finiks je na kraju stigao do ubedljive pobede i imaće nekoliko dana više od svog protivnika sa Istoka, da se dobro spremi, ali pre svega odmori za veliko finale.

Los Andjeles Klipersi – Finiks Sansi, 103:130, Finiks ide u finale pobedom u ovoj seriji od 4:2. Idemo na ocene.

Pol Džordž – 7,5

Sve što smo pisali za Kliperse, najviše se prenosi na njihovog lidera, Pola Džordža. Čini se da PG nije imao dovoljno poleta da odigra još jednu perfektnu utakmicu i odvede svoj tim u sedmi meč serije. Sansi su usput dodatno pojačali odbranu na njemu, krenuli sa Kregom nešto ranije, ulazili mu u telo i napravili ovo fizički jako zahtevnom utakmicom za Džordža. Poentirao je u seriji, što iz igre, što sa linije penala početkom treće četvrtine, ali kako je Finiks preuzimao kontrolu sve ga je manje bilo.

Markus Moris – 8,5

Još jedna odlična partija Morisa, nakon vrhunskog izdanja u prošlom meču. Držao je koliko je mogao Kliperse u životu, imao nekoliko prelepih poteza. Na kraju efikasnih 26 poena, odlična odbrana, ali i poraz.

Patrik Beverli – 8

Ponovo perfektna partija u odbrani. Koga god da je čuvao, bio to Buker ili Pol, imao je problema. Beverlijeva veština da se nakon pika povrati i zasmeta šuteru sa ledja, bez fauliranja, bila je stvar koja je držala Kliperse u ovoj seriji. Večeras jednostavno to nije bilo dovoljno. Krenuo je uverljivo i u napadu, neočekivano. Imao je nekoliko zaista lepih poteza, pa i promešao Krisa Pola.

Terens Men – 6,5

Tiho i neubedljivo veče odličnog igrača Klipersa. Nažalost, plejof Terensa Mena završava se bez da je ostavio pravi pečat, kao što je znao da uradi u nekim prethodnim utakmicama. Tek par finih poseda u defanzivi, previše tiho.

Redži Džekson – 7

Kao i Men, Redži je naravno imao mnogo boljih partija tokom plejofa. Sinoć je odigrao poslednji meč najboljeg niza svoje karijere. Završen je možda i najslabijim izdanjem u doigravanju, ali to neće uticati na njegovu vrednost ovog leta. Redži spremi kesu, stiže lova.

Nikolas Batum – 7

Francuz je ponovo, u svom stilu, doprinosio kada je bilo moguće i kada mu se ukazala šansa. Korektan u defanzivi, pametan kada treba da utrči, a kada da šutira u napadu.

Demarkus Kazins – 7,5

Ponovo je imao svoje momente. One sjajne, ali i one ne baš tako dobre. Igrao je odlično, koristio svoje situacije u napadu, a nekoliko put vrsno intervenisao i u odbrani iako su ga Sansi ciljali u visokom pik en rolu kada god je bio na parketu. Dozvolio je da mu se Kris Pol uvuče pod kožu, po ko zna koji put u karijerama.

Luk Kenard – 6,5

Znao je Kenard da promeni tok utakmice u korist Klipersa nekoliko puta tokom ovog niza. Sinoć to nije bio slučaj. Nije ga preterano bilo u organizaciji igre, a svi promašaji došli su nakon otvorenih pogleda.

Tajron Lu – 7

Dokazao je mnogo toga Lu tokom plejofa. Razuverio neverne Tome, pa i mene. Briljirao je sa izmenama i rotacijama, sa podešavanjima u toku igre. Ekipa jednostavno nije imala šta više da da u ovom trenutku.

Devin Buker – 8

Ponovo nije bio preterano efikasan iz igre, ponovo mu je Beverli smetao, naterao ga na nekoliko grešaka, pa i faul u napadu. Ipak, pored svega, našao je načine da postigne poene. Borbeno još jednom u odbrani. Prvi put u plejofu, odmah u finale, veliki uspeh za Devina Bukera.

Kris Pol – 10

Kakvo remek delo, u kakvom trenutku. U kojoj areni, protiv kog tima, za svoje prvo veliko finale. Preuzeo je u potpunosti dirigentsku palicu tokom drugog poluvremena, u svom stilu. 31 poen, najviše ikada u jednom poluvremenu, bilo da je u pitanju regularna sezona ili plejof. Kris Pol ide u veliko finale NBA lige, apsolutno zasluženo.

Dže Krauder – 8,5

Trebao je Finiks nekoga pored Pola i Bukera da konačno reši Kliperse, trebao im je dodatni udarac, a to je sinoć svakako bio Dže Krauder. Nije ga bilo u ovoj seriji, tek 6 poena u proseku, ali sinoć 19. Velikih 19, pravovremenih. Čak 5 postignutih trojki, što je dalo dodatni elan i samopouzdanje i na defanzivnom delu terena.

Mikel Bridžes – 7,5

Izgubio je pomalo veru u svoj šut, kao da se libi da odapne spolja, medjutim i dalje je jedan od igrača koji najpametnije utrčavaju i koriste te prostore izmedju srca reketa i perimetra, našao je odredjene situacije i poene. Ni u jednom trenutku nije posustao u odbrani.

Diandre Ejton – 8,5

Kao da ga je izostanak Zubca na prošlom meču poremetio, nije bio pripremljen, nije ličio na sebe. Bar ne na ono što je pokazao u ovom plejofu. Sinoć je bila druga priča. Nova velika predstava, novi prikaz dominacije. Sansi su bili spremni za “small ball”, hranili su Ejtona, a on im je uzvratio produkcijom.

Tori Kreg – 8

Veliki minuti i velika odgovornost za Torija Krega, a bivši igrač Denvera je odgovorio na fantastičan način. Perfektna odbrana na Polu Džordžu. Velike male stvari sa nekoliko ničijih lopti i ofanzivnih skokova u napadu. Rezultiralo je sa +28 za vreme provedeno na parketu, ubedljivo najviše od svih igrača.

Kamerun Pejn – 7,5

Povreda zgloba je očigledno ublažila energiju u onom već poznatom cupkanju Pejna sa loptom, ali i pored toga plejmejker Finiksa nalazi načine da bude produktivan. Nema tu moć da probije u srce reketa kao pre pomenute povrede, ali uspeva da proigra saigrače. Dodatnih nekoliko dana biće od velike koristi za Pejna.

Dario Šarić – 7

Odlična rola u prvom i nešto manja u drugom poluvremenu, kada je Ejton proveo znatno više minuta na parketu. Raširio je teren sa velikim samopouzdanjem u šut za 3 poena, nešto što nije uvek bio slučaj.

Monti Vilijams – 8

Imaće šansu da stavi pečat na ova fenomenalna izdanja u finalu NBA lige. Kakav uspeh za Montija Vilijamsa i njegove saradnike. Njegov put do zvezda bio je trnovit više negoli ostalima, zaslužio je sve što mu se dešava trenutno.