NBANoLimits

Potencijalni trejdovi Vašington Vizardsa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.07.2021 00:00
Potencijalni trejdovi Vašington Vizardsa
Potencijalni trejdovi Vašington Vizardsa

U pripremi članka o situaciji u taboru Vizardsa naišli smo na zanimljivu temu, a to su potencijalne razmene koje bi Tomi Šepard mogao da napravi kako bi doneo novi kvalitet timu.

Gledajući na situaciju i hipotetički govoreći da Bredli Bil neće napustiti Vašington (što je za nas najrealnija opcija) kao i da za Rasela Vestbruka i njegov ogromni ugovor ne mogu naći adekvatan trejd, prvi sledeći na listi igrača koji nosi vrednost, a po našem mišljenju je realni kandidat za trejd je Davis Bertans.

Odlični Letonac nije bio na nivou iz prethodne sezone, šutirao je slabije, ali i sa značajno umanjenim brojem pokušaja. Po našem mišljenju nije mu prijala saradnja sa Vestbrukom i nisu se baš najbolje razumeli. U svakom slučaju, igrački možda i ne paše perfektno iza Bila i Vestbruka. Činjenica je da ta trojka na terenu izgleda prilično limitirano defanzivno, te da bi i nešto slabiji šuter, ali čvršći i pokretljiviji u odbrani više doneo Vizardsima.

Uz Bertansa, vredan čip u pregovorima će biti i 15. pik na dolazećem draftu, pa ćemo naše imaginarne pakete zasnivati na Letoncu i pomenutom piku, skenirati situaciju u ostatku lige i probati da nadjemo adekvatne pakete.

Ukoliko se budu osećali baš hrabro i želeli da napadnu ozbiljan trejd, Vizardsi bi mogli da razmišljaju i o trejdovanju Denija Avdije.

Vizardsi dobijaju: Džeremija Lemba, Džastina Holideja i zaštićenog pika prve runde za 2022. godinu.

Indijana dobija: Davisa Bertansa.

Vizardsi bi ovako ubili dve muve jednim udarcem – dobili bi korektnog defanzivca, dugačko krilo i solidnog šutera u Holideju. Kockali bi se sa Lembom koji je pre povrede bio jedan od potcenjenijih igrača lige i pritom rešili pitanje poentera sa klupe. Lemb se vratio u solidnom ritmu nakon teške povrede i šutirao preko 40% za 3 poena u 36 mečeva na koliko je nastupio.

Vašington bi takodje dobio i zaštićenog pika prve runde za narednu godinu, recimo na prvih pet pozicija, kog bi uz svoj izbor na ovogodišnjem draftu mogli da pakuju dalje za neku novu pomoć unutar rostera.

Indijana dobija elitnog šutera koji im je neophodan s obzirom da dva od tri najbolja igrača tima nisu kvalitetni šuteri spolja, misleći na Sabonisa i Leverta. Rik Karlajl je dovoljno pametan i sposoban da pronadje defanzivnu šemu koja bi odgovarala Bertansu.

Vizardsi dobijaju: Džeremija Grenta.

Pistonsi dobijaju: Davisa Bertansa i 15. pika na ovogodišnjem draftu.

Ko kaže ne ovde? Detroit je imao dosta sreće i završio sa prvim pikom na ovogodišnjem draftu. Mimo Grenta, osovina njihove ekipe je jako mlada i Grentove godine ne idu u paraleli sa tim. Pored toga, Pistonsi će verovatno birati Kejda Kaningema na draftu, te bi u slučaju ostanka Grent oduzimao previše prostora dvojici mladih bekova (Kaningemu i Hejsu) i tako sputavao njihov razvoj.

Ovo bi svakako bio vrhunski potez Detroita. Oni su Grenta u svoje redove doveli za “džabe”, a mogli bi od njega da zarade pika prve runde i jednog od najboljih šutera u ligi. Bertans bi dao dodatnu širinu i prostor mladom timu da napreduje.

Grent bi legao Vašingtonu k’o budali šamar. Mogao bi da igra na trojci i uz Japanca Hačimuru čini duo jako visokih krilnih igrača. Pritom bi momentalno bio najbolji defanzivac tima i validna, jako validna treća opcija u napadu nakon sezone koju je imao u dresu Pistonsa.

Problem za Vizardse mogao bi da bude taj što će veliki broj timova u ligi ovoga leta juriti Grenta, pa ćete ga često i videti u ovim našim imaginarnim trejd solucijama.

Vašington dobija: Herisona Barnsa.

Sakramento dobija: Davisa Bertansa, 15. pika na ovogodišnjem draftu i pik druge runde za narednu sezonu.

Vašington bi jasno u ovom slučaju dobio startno krilo, kvalitetnog igrača i momka sa iskustvom osvajanja šampionske titule. Barns i Hačimura bi mogli da se smenjuju na pozicijama 3 i 4 zavisno od mečapa i dali bi polivalentnost startnoj postavi. Barns je više nego respektabilan šuter, sa 39% za 3 poena u prethodne tri sezone.

Sakramento bi dobio odličnog šutera svakako, ali i naplatio Barnsa čiji se ugovor više ne čini toliko lošim koliko su mnogi smatrali, a? Nećemo pokušavati da pronadjemo mnogo smisla u onome što bi dobili Kingsi, jer oni očigledno ni sa Barnsom nisu mnogo imali. Pogotovo što se poslednjih dana spominje čak i ono nemoguće, a to je potencijalni trejd Dierona Foksa. U slučaju nove, stote u nizu reizgradnje tima, Sakramento bi dobio dva pika, kao i igrača koji u situaciji gde bi dobio mnogo slobodne može doneti još jednog pika prve runde u budućnosti.

Vizardsi dobijaju: Erona Gordona i Seta Karija.

Denver dobija: Bena Simonsa i 15. pika prve runde.

Filadelfija dobija: Majkl Portera mladjeg i Davisa Bertansa.

Ajde da vidimo ko bi ovde mogao da kaže ne?

Vizardsi su se odrekli Bertansa i pika prve runde, ali dobijaju vanserijskog šutera u vidu Karija i tako kompletiraju odličnu rotaciju tri beka – Vestbruk, Bil, Kari. Set može da igra sa obojicom kada jedan od njih odmara, što je perfektan fit. Takodje, Vašington bi dolaskom Gordona rešio goruće pitanje elitnog defanzivca na krilu. Postavlja se pitanje spejsinga sa obzirom na nedostatke Gordona i Vestbruka, ali bi uz eventualnu nadogradnju nekim solidnim šuterskim centrom dosta toga bilo rešeno. U svakom slučaju, uz dodatni iskorak Hačimure, te znanju Vestbruka i majstorstvu Bila, postizanje poena Vašingtonu ne bi smelo da predstavlja problem. Videli smo do povrede Murija koliko dobro Gordon igra u toj ulozi četvrte ili pete opcije, kada je pažnja odbrane na njemu manja, on je mnogo efikasniji igrač.

Denver bi se u ovom scenariju oprostio od Gordona koji je doneo puno u pomenutoj situaciji, ali bi to bilo momentalno nadogradjeno Simonsom, koji je možda najbolji fit Nikoli Jokiću defanzivno od svih igrača u ligi. Gledajući ofanzivno, kada bi mogao da bira, Simons bi odabrao verovatno baš Jokića kao idealnog partnera medju centrima u ligi. Očigledno je da bi Denver izgubio dosta talenta odlaskom Portera, ali Simons popunjava mnogo bitnije rupe u ovom timu Nagetsa, pa i njegove godine mnogo više odgovaraju vremenskoj liniji na kojoj je okosnica ekipe Jokić – Muri. Sve je to super od strane Denvera, razvijanje svojih pikova i mladića, ali ova kombinacija igrača ne sme da trpi, Nagetsi moraju maksimalno iskoristiti najbolje godine Jokića i Murija, a Simons tu leži mnogo bolje. Kombinacija Jokić/Simons dovoljno je kvalitetna da bez problema ide u korak sa najboljim timovima lige tokom regularnog dela sezone, dok se Kanadjanin ne oporavi i ne vrati u formu. Pored svih problema tokom plejofa, Simons ne može poželeti boljeg saigrača od Nikole Jokića za nastavak svoje karijere. Naš as bi verovatno ličnom misijom učinio to da Ben postane bolji i agresivniji napadač.

Filadelfija kojoj je verovatno već muka problema sa Simonsom bi u ovom slučaju dobila mladog i supertalentovanog košarkaša čiji bi način igre mnogo više odgovarao Embidu. Nastao bi defanzivni problem, koji bi u Siksersima poprilično lako mogli da reše ubacivanjem Matisa Tajbula u startnu postavu. Rupa bi bila na poziciji organizatora igre, ali bi Fila u ovom imaginarnom scenariju mogla da pojuri nekog od iskusnih i prekaljenih plejmejkera poput Majka Konlija ili manje realno Krisa Pola, govoreći o slobodnim igračima. Postoji deo problema sa neuklapanjem godina Portera i trenutnim aspiracijama Filadelfije, kao što je to bio slučaj u Denveru. Medjutim, ovim potezom Fila bi dobila mnogo vredniji čip u većini pregovora u odnosu na Simonsa. Glava mi radi 300 na sat i ne zamerite što se ovaj deo članka duži, ali čini mi se da bi i Portland bio mnogo više zainteresovan da pregovara o trejdu Lilarda ukoliko bi Filadelfija imala da ponudi jednog tako talentovanog mladog igrača kao što je Porter mladji.

Čini nam se da je ovo jedna situacija u kojoj ne bi bilo nezadovoljnih timova. Šta vi mislite? Podelite sa nama na društvenim mrežama.

Ukoliko ste do ovog članka stigli čitajući sveukupnu situaciju u Vašington Vizardsima, klikom na ovaj link se možete vratiti na sledeći segment u kojem pišemo o potencijalnim pojačanjima Vizardsa na tržištu slobodnih igrača.