NBANoLimits

Finiks - Milvoki, 1:0 (ocene)

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.07.2021 00:00
Finiks - Milvoki, 1:0 (ocene)
Finiks - Milvoki, 1:0 (ocene)

Gledali smo odličnu utakmicu u uvodnom susretu velikog finala lige, u kojoj su na kraju Sansi bili bolji rival. Odigrao je Finiks gotovo perfektno poluvreme u nastavku, na koje Baksi nisu imali odgovor.

Velika trojka Sansa pojavila se baš onako kako su se nadali navijači tima iz Arizone. A kada već pričamo o navijačima, treba pomenuti i da su Finiksovi ubedljivo najbučniji i da pružaju najveću podršku svom timu tokom čitavog plejofa.

Milvoki može biti zadovoljan prostom činjenicom da se vanzemaljac Adetokumbo pojavio i odigrao čitav meč za svoj tim. Samo nekoliko dana i dve utakmice nakon one povrede koja je izgledala užasno.

Finiks – Milvoki, 1:0, idemo na ocene igrača.

Kris Pol – 9,5

Da li je neko očekivao drugačiji debi ove matore glave u finalu lige? Krenuo je sporo, skenirao protivnika, davao prednost saigračima, a onda kao nebrojano puta do sada u plejofu tokom drugog poluvreme prosto uništio protivnika. Tražio je mismečeve koji mu se svidjaju, nalazio ih i poentirao kao na traci. CP3 je prvi igrač od Majkl Džordana i 1991. godine sa 30 poena i 8 asistencija na debiju u finalu lige.

Devin Buker – 9

Kada bi neko pogledao statističke kolone rekao bi “nije toliko efikasan” ali u statistici ne postoji kolona za teške šuteve i one u poslednjim sekundama napada i četvrtina. Buker svaki od tih preuzima na sebe i apsolutno ga ne zanimaju procenti. Zato je tu gde jeste u svom debitantskom plejofu.

Diandre Ejton – 9

Pol mu je ukrao skok u poslednjim sekundama meča zbog kojeg nije stigao do 20-20 učinka, ali čini se da je Bukeru više bilo krivo zbog toga nego njemu. Ponovo je oborio pregršt rekorda svojom igrom i efikasnošću. Prisutan od samog starta, čistio skokove na sve strane, pomagao u odbrani i bio siguran u napadu. Gotovo perfektna partija (sada je već jasno) jednog od najboljih centara lige.

Majls Bridžes – 8

Probudio se Majls i ofanzivno posle nekoliko tihih utakmica, uz redovnu aktivnost u odbrani, pored odlične igre velike trojke Sansi ovo nisu mogli da izgube.

Dže Krauder – 8

1 poen i 0 od 8 iz igre, ali jako zaslužena osmica. Koliko je samo bio prisutan Dže iako nije imao učinak na papiru. Nebrojano puta usporio napade Baksa i dodatno zagorčao život Adetokumbu. Bio je ozbiljan faktor na ovom meču.

Kamerun Džonson – 7,5

Treba li ponavljati koliko je ovaj momak stabilan i koliko doprinosi svom timu sa klupe? Pored već očekivanog doprinosa u napadu, Džonson je imao i nekoliko odličnih poteza u odbrani, a posebno se izdvaja onaj u smiraj meča kada je ukrao loptu Grku i bukvalno pečatirao pobedu svog tima.

Kemerun Pejn – 7,5

Kao i Džonson, Pejn nije imao puno slabih partija u plejofu, šta više… Jedan je od najboljih rezervista čitavog doigravanja. Sinoć je ponovo bio dvocifren, izuzetan u minutima kada treba premostiti odmaranje Krisa Pola.

Tori Kreg – 6,5

Nije uspeo sinoć Tori da se nametne kao što je to bio slučaj u nekim od prethodnih utakmica, ali srećom po njegov tim on je bio jedina iole slaba tačka.

Monti Vilijams – 8,5

Nastavlja jedan od najsimpatičnijih trenera u skorijoj istoriji lige da vodi svoj tim do visina. Finiks je secirao protivnika u pik en rolu i tražeći rupe u odbrani, kao i mismečeve. Defanzivno su naterali Milvoki na gomilu teških šuteva.

Janis Adetokumbo – 8

Pravo je čudo zaista kako se ovaj čovek našao na terenu. Još veće što se činilo da se kreće kao da se ništa nije desilo i mimo kratkog perioda u trećoj četvrtini liči da nije imao nikakvih problema. Posebno agresivan u prvoj četvrtini, ali čini se da je malo izgubio i damfa kako je meč odmicao. Svaki dodatni dan će mu puno značiti.

Kris Midlton – 8,5

Pokušavao je koliko je mogao Midlton da zadrži svoj tim u igri. To je i učinio u trećoj četvrtini i dozvolio Baksima da se nadju u situaciji da dobrom serijom pomalo zakomplikuju meč, na njihovu žalost Finiks je imao odgovor i tada. Pogodio sijaset teških šuteva.

Džru Holidej – 7

Imao je Holidej odlične partije i sa Grkom u postavi, ali čini se da igra mnogo bolje kada on nije na parketu. Ostaće misterija zašto značajno slabije i sa manje samopouzdanja šutira. Mora da bude agresivniji ko god da igra Milvokiju.

Bruk Lopez – 7,5

Lopez je došao do svojih poena veoma efikasno, ali je i Finiks uspeo da eksploatiše te njegove nedostatke u odbrani. Jednostavno, nije uspeo da se snadje u pik en rolu i Kris Pol i ekipa su to surovo kažnjavali.

Pi Džej Taker – 7

I pored pogodjenih par šuteva, bio je mnogo veći faktor u nekim ostalim utakmicama. Očekujemo da u nastavku serije zagorčava život i Bukeru i Polu.

Bobi Portis – 6,5

Kao i Lopez imao puno problema kod preuzimanja, posebno ga je spržio Pol i nagazio u nekoliko situacija treće četvrtine kada se Finiks odlepio. Nije imao uticaj ofanzivno, mimo jedne pogodjene trojke bio neprimetan.

Pet Konaton – 7

Solidna rola Konatona, tražio je i nalazio svoje situacije, Baksi su izgledali dosta bolje sa njim na terenu.

Brin Forbs – 7

Forbs je takodje uspeo da se nametne. Klupa Baksa generalno, mimo Portisa, izgledala je jako dobro i spremno. Brin je za samo 12 minuta na terenu uspeo da ubaci dve trojke.

Džef Tig – 7

Našao je samopouzdanje iskusni plejmejker, pa i pored jedne detinjasto izgubljene lopte, igra značajno bolje i uspeva da da odmor Holideju.

Majk Budenholzer – 7

Verovatno prekasno krenuo u petorke sa Janisom na centru. Moraće da nadje rešenje za Finiksovo maltretiranje u pik en rolu.