NBANoLimits

Lebron postaje milijarder

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.07.2021 00:00
Lebron postaje milijarder
Lebron postaje milijarder

Lebron Džejms. Jedan od najboljih košarkaša ikada. Svakako najbolji svoje generacije, samo u jednoj sezoni kroz čitavu karijeru bio je najbolje plaćeni igrač NBA lige.

To ga nije sprečilo da svoje znanje, ličnost, voljenost od strane fanova – sveukupno gledano brend zvani “Lebron Džejms” unovči kao malo koji sportista u istoriji. Džejms je na putu da u 2021. godini premaši zaradu od milijardu dolara, čime bi se pridružio Flojdu Mejvederu, Tajgeru Vudsu, Kristijanu Ronaldu i Lionelu Mesiju kao peti sportista u istoriji koji je do “trećeg” zareza stigao dok je još bio aktivan sportista.

Forbs navodi da je Džejms sedmu godinu za redom broj jedan po zaradi medju NBA igračima, uključujući prihode van terena. Očekuje se da će ove godine zaraditi 95.4M$, od čega 64M$ od strane sponzora i raznih ulaganja. To je najveća godišnja zarada jednog sportiste u okvirima timskog sporta.

Poslovni poduhvati Lebrona Džejmsa uključuju učešće u lancu brze hrane “Blaze Pizza”, partnerstvo u investitorskoj sportskoj grupi “Fenway”, vlasništvo u multimedijskoj platformi “Uninterrupted” i produciskoj kući “SpringHill Entertainment” sa dugogodišnjim prijateljem Maverikom Karterom.

Što se sponzorskih ugovora tiče, izdvaja se onaj sa Najkijem – doživotni, za koji se veruje da sam po sebi iznosi više od milijardu dolara. Takodje, Džejms je u januaru napustio Koka-Kolu nakon dugih 18 godina i potpisao sponzorsku saradnju sa kompanijom Pepsi.