NBANoLimits

Rasprodaja u Orlandu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.03.2021 00:00
Rasprodaja u Orlandu
Rasprodaja u Orlandu

Orlando Medžik kakav smo znali prethodnih godina, od večeras prestaje da postoji. Udarne igle tima raštrkale su se širom NBA lige.

Nikola Vučević je novi centar Čikago Bulsa. Uz njega, Bikovi dobijaju i Al-Faruka Aminua, dok će putem Floride perspektivni Vendel Karter mladji, Oto Porter i dva pika prve runde. Jako lep povraćaj za Orlando, koji će možda probati i da prosledi Portera dalje, dok uz dva pika druge runde Karter predstavlja igrača koji generacijski odgovara mladim nadama tima – Ajzaku i Fulcu.

Odlični Crnogorac napušta Medžik nakon devet nepunih sezona i perioda u kom se razvio u jednog od najboljih centara lige i dvostrukog “All Star” igrača. Ove godine Vučević igra košarku života, uz gotovo 25 poena u proseku. Čikago je napravio strašan tandem sa Zekom Lavinom.

Deni Ejndž je ponovo uspeo. Evan Furnije nije igrač koji će napraviti tektonske poremećaje na Istoku, ali za dva pika druge runde? Čini se da je ovo jedan od boljih poslova generalnog menadžera Kelta poslednjih godina. Dodali su jednog svestranog napadača po jako maloj ceni. Gotovo 20 poena u proseku, uz odlične procente šuta ove sezone. Ostaje nam da vidimo samo kako će Seltiksi formirati tim, da li će se Smart vratiti u svoju najbolju ulogu “šestog igrača” ili će to biti Furnijeova nova rola.

Dobar posao i za Denver, Eron Gordon je nova startna “četvorka” Nagetsa. Konačno su potegli obarač i razmenom dovode igrača koji bi mogao da ima veliki doprinos u svom novom timu. Osim što će biti ubedljivo najbolji “stoper” Denvera na krilu, Gordon će se verovatno nalaziti i u mnogo jednostavnijim pozicijama za postizanje poena igrajući iza Jokića i Džamala Murija. Ove godine Eron šutira najboljih u karijeri – 38% van linije za 3 poena.

Kako bi kompletirali “trejd”, Nagetsi su morali da se odreknu usluga Gerija Herisa posle dugog niza godina. Uz njega, talentovani Ar Džej Hempton i budući pik prve runde idu put Floride.

Denver je u toku dana iz Klivlenda doveo i Džavala Mekgija, tako znatno unapredio poziciju bekap centra. U suprotnom pravcu otišao je igrač koji je okupirao pomenutu poziciju do danas, Ajzea Hartenštajn, kao i dva pika druge runde.

Vučević, Gordon i Furnije su činili okosnicu Orlanda u poslednjih sedam sezona. Nisu napravili veće uspehe od suvog nastupa u plejofu, ali sve pohvale Orlandu koji je jedna od ekipa koja je već godinama tražila pobede, a ne prazno “tankovanje” i reformu tima. Jedan od igrača koji će verovatno biti na meti timova do poslednjeg roka za razmene (večeras u 20č) je Terens Ros.