NBANoLimits

Kavaj Lenard je slobodan igrač

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.08.2021 00:00
Kavaj Lenard je slobodan igrač
Kavaj Lenard je slobodan igrač

Kavaj Lenard nije iskoristio opciju u ugovoru po kojoj bi produžio ugovor sa Klipersima na još godinu dana i zaradio 36M$, tako je postao potpuno slobodan igrač.

Lenard će se naći na tržištu slobodnih igrača, ali je očekivanje širom lige da će potpisati novi ugovor sa timom iz Los Andjelesa. Ono što je najverovatniji scenario jeste produžetak ugovora sa Klipersima na godinu plus godinu, jer bi u tom slučaju Klipersi sledećeg leta imali puna “Bird” prava i Kavaj bi mogao da potpiše petogodišnji ugovor vredan 235M$.

Najsigurniji scenario za Lenarda bio je da iskoristi opciju i zaradi 36M naredne godine, ali momentalno dogovori rani produžetak ugovora na još četiri i prikupi dodatnih 181M$. U tom slučaju dakle ukupna zarada bila bi 217M$ za pet sezona, značajno manja nego gorepomenuta, koja dodatno ne uključuje cifru za ugovor u narednoj sezoni.

Ipak i pored očekivanja većine, čini se da će Kavaj barem poslušati ponude i predloge zainteresovanih timova. Već nedeljama se proteže priča da će Dalas i Majami dati sve od sebe da nekadašnjeg MVP-ja finala privole u svoje redove. Iako su šanse za ovako nešto male, nema sumnje da će navijači Klipersa strepeti sve dok Lenard konačno ne prihvati ponudu njihovog tima.