NBANoLimits

Lauri i Derouzen ponovo zajedno?

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.08.2021 00:00
Lauri i Derouzen ponovo zajedno?
Lauri i Derouzen ponovo zajedno?

Poznato je koliku ljubav jedan prema drugom gaje bivši saigrači Demar Derouzen i Kajl Lauri. Sada, tri godine nakon što ih je Masai Užiri (sa pravom) rastavio, obojica su slobodni igrači i postoji ozbiljna mogućnost da će ponovo deliti svlačionicu.

Adrijan Vojnarovski sinoć je izjavio da se Majami pozicionirao kao glavni kandidat za “sign and trade” sa Torontom, nakon što su juče iskoristili opciju i produžili ugovor s Dragićem, kako bi mogli da izjednače plate u pomenutoj razmeni. Majami će pride verovatno morati da se oprosti i od jednog mladog igrača, kao i pika.

Bila bi to mala cena za jedan jako kvalitetan tim. Jeste, imali problema sa tim gorućim pitanjem i glavnom temom širom lige – šutem za 3 poena, ali bi Spolstra na raspolaganju imao strašno kvalitetan tim. Goran Dragić je i dalje odličan i koristan igrač, ali nema sumnje da je Lauri na nekom drugom nivou što se spreme i izdržljivosti tiče, pravi pit bul, rodjeni pobednik i igrač koji je bio medju liderima po broju odigranih minuta u proteklih nekoliko sezona.

Demar Derouzen je prešao put od verovatno najprecenjenijeg do najpotcenjenijeg NBA igrača za samo 3 sezone. Iako nije postigao veće uspehe sa San Antoniom, igrao je najbolju košarku života. Šut za 3 poena nikada nije sustigao, ali pregled igre jeste. Po poslednjim navodima, Demar bi bio spreman da igra za manje od 10 miliona dolara godišnje, kako bi sebe stavio u poziciju da igra značajnu košarku ponovo i ponovo udružio sa Laurijem. Bio je na pragu “njegovih” Lejkersa, ali je nakon dolaska Vestbruka ta opcija otpala.

Zajedno sa Adebajom i Batlerom, Spolstra bi imao jako zanimljiv tim na raspolaganju. Pored oslobodjenog Igudale i Dragića čiju su opciju iskoristili, Majami ima posla sa još dva slobodna igrača iz svojih redova – Dankanom Robinsonom i Kendrikom Nanom.